Spenótos tészta: imádják a gyerekek!

A spenót nem a gyerekek legnagyobb barátja, de ezzel a trükkel garantáltan meg fogják enni! Ezen felül még az elkészítésbe is bátran bevonhatjuk őket. Kötényeket előkészíteni!

Gondolom, azt nem kell ragoznom, hogy miért fontos a legkisebbek számára (is), hogy napi ötször egyenek zöldséget vagy gyümölcsöt. Az édesanyáknak nincsen könnyű dolga, hiszen a gyerkőcök általában tiltakoznak mindenféle zöld étel és zöldség ellen. Bevallom, nekem rossz gyerekkori emlékeim vannak a spenóttal kapcsolatban, de mindez feltehetően abból fakad, hogy leginkább a főzelék változattal találkoztam.

A háziasszonyok szerencsére ma már kreatívabban használják fel ezt a zöldségfélét, ami kiváltképpen egészséges! A spenót kiváló C-, A- és B-vitaminforrás, és hírével ellentétben, nem tartalmaz túl sok vasat. Tanácsos nem szétfőzni a leveleket, csupán fonnyasztani és párolni, így nem vesznek kárba az értékes tápanyagok.

A parajnak ugyan van egy jellegzetes, kesernyés íze, ami megosztó lehet: valaki vagy nagyon szereti vagy egyáltalán nem. Ez a karakteres és jellegzetes zamata fantasztikusan harmonizál a krémes, görög fehér sajtokkal. Ráadásul, ha mindezt tészta formában készítjük el, akkor biztosan nem fogják a lurkók kipiszkálni belőle, hanem jóízűen elfogyasztják.

Mi újra kiskuktákat avanzsáltunk a NoSalty-s gyerekekből, és ugyanezt tanácsolom az édesanyáknak is, akik elkészítik a receptet. Egyszerű folyamatokból áll az elkészítés, nyugodtan odaadhatjuk a fakanalat a gyerekek kezébe! Még egy jó hír: az anyukák és számomra macerás és igényes spenótcsipkedést a kicsik nagy élvezettel csinálták, mi hátradőlve néztük a szorgos kis ujjakat, és csak ellenőriztük, hogy minden jó helyre kerüljön!

Spenótos fetakrémmel töltött óriás kagylótészta

Hozzávalók:

  • 500 g óriás kagylótészta
  • kevés olívaolaj
  • 70 dkg friss spenót
  • 40 dkg feta sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy csipet bors
  • egy csipet szerecsendió
  • reszelt trappista sajt

A receptet itt tudod elmenteni >>

Elkészítés:

  1. A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint megfőzzük. Nem szabad túl puhára, mert később még a sütőbe tesszük, elég ha al dente marad.
  2. A spenótot megmossuk és a szárát lecsipkedjük.
  3. A megtisztított spenótot serpenyőben kevés olívaolajon megfonnyasztjuk.
  4. A feta sajtot egy nagy tálba tesszük, belereszeljük a fokhagymát, borsozzuk és megszórjuk egy csipet szerecsendióval.
  5. A fetában elkeverjük a megfonnyasztott spenótleveleket.
  6. A kihűlt kagylótésztákat olívaolajjal kikent, nagy hőálló tálban egymás mellé tesszük, majd megöltjük őket a spenótos feta krémmel.
  7. Reszelt sajttal megszórjuk a kagylótészták tetejét.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot a tésztára.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...