Te tudod, mi az a spagetticsirke?

Mielőtt az gondolnád, hogy a valamilyen furcsa, spagettitésztával készült csirkemelles fogásról van szó, eláruljuk: nem!

Egy érdekes kép járta be nemrégiben az internetet, melyen egy texasi édesanya egy igencsak bizarrul kinéző nyers csirkemellet mutat be. Alesia Cooper a Facebookra posztolta a felvételt, mely igencsak nagy vitát és undort keltett.

Te tudod, mi az a spagetticsirke?

A nő éppen a gyermekei vacsoráját főzte, megmosta a csirkemellet, ami gyakorlatilag szetesett a kezében, és bizarrul nyúlóssá, szálassá vált.

Nem voltam benne biztos, hogy posztoljam-e, de mivel nekem látnom kellett, ezért nektek is kell. Néhány hete vacsorát főztem a gyerekeimnek, és tisztítottam a húst, ahogyan általában szoktam, majd mikor visszamentem főzni, ez lett belőle. Szerintem ez műhús, de nem biztos. Azóta nem vettem csirkét

– írta a kép alá.

Természetesen a kommentelők azonnal az anyuka segítségére siettek, és elmagyarázták neki, hogy a képen látható jelenség neve „spagetticsirke”.

Mi az a „spagetticsirke”?

Ez a furcsa jelenség akkor jön létre, amikor a tenyésztett baromfikat rövid idő alatt természetellenesen nagyra növesztik. Ezeknek az állatoknak az izomszövetei gyakran nem kapnak elég oxigént, ami a rostok szétválását és zsinórosodását okozhatja.

Ennek ellenére a hús így is biztonságosan elfogyasztható, de előfordulhat, hogy a szokásosnál rágósabb lehet.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek