Lélegzetelállító helyen borozhatunk Budapesten: nyit a SALT étterem borbárja, a SOLID

Finom borokat inni, és Budapest nevezetességeit a magasból csodálni? Igen, ez a két dolog most már egyszerre is lehetséges, mégpedig a SOLID-ban, a SALT étterem "kistestvérében". A kellemes hangulatú bár a Hotel Rum hetedik emeletén kapott helyet, ahol különleges borválaszték vár a vendégekre, akik a SALT séfje által összeállított menüből választhatnak társat az ital mellé.

BOROK A VÁROS FELETT

A várost ezentúl egy izgalmas borbárból figyelhetitek, ami nem titkoltan a SALT kistestvére. A két helyszín több ponton is szorosan összekapcsolódik: alapanyagokban, ízekben, ételekben, borokban, és a gasztronómiához, természethez, hagyományokhoz való hozzáállásban. A SOLID-ban a boroké a főszerep, és a válogatott tételek között dominálnak a natúr és biodinamikus borok.

Egy pohár bor mellé tökéletes választás / Fotó: Salt Budapest

A bor egy természetes dolog - régen is az volt, manapság is tud az lenni. A SALT csapata hisz a természethű, gondos gazdálkodásban, és abban, hogy a borok megfelelően mutassák be az adott terület, és a fajta jellegzetességeit. Mindezt natúr és klasszikus stílusban egyaránt. A SOLID repertoárja mélyen merít a hazai és nemzetközi borok világából, csendes és habzó oldalról is, olyan borokat is felsorakoztatva, amik igazi különlegességnek számítanak.

ÉTELEK A BOROK MELLÉ

A SOLID-ba a SALT csapata tervezett ételsort Rába René séf vezényletével, aki évek óta a Salt család tagja. Az nem is volt kérdés, hogy a SALT népszerű kenyérfogása alapvető eleme lesz az ételsornak, Rába René pedig a SALT szellemiségéhez hűen saját családi emlékeiből, nagyszülei receptjeiből is hozott ötleteket az étteremre jellemző természetes és savanyított vonal mellett.

A végeredményben olyan alapanyagok kerülnek elő, mint a karamellizált vaj, a sült császárhús, a különböző házi savanyúságok vagy a sárgaborsó.

Amit pedig biztosan mindenki nagyon fog szeretni, azok a René kezei közül kikerülő pékáruk, mint a sós kifli, vagy éppen a házi platnis kenyér.

A SALT különlegességeit a SOLID-ban is megkóstolhatjuk / Fotó: Salt Budapest

HELYSZÍN

A SOLID érkezésével a Hotel Rum hetedik emelete teljesen új megjelenést is kapott. Fónagy Dóra tervezésével természetes és letisztult stílusban született újjá úgy, hogy bárhol foglal helyet az ember, biztosan élvezheti Budapest látképét. A borbár arculatáért, ahogy a SALT esetében is, a Studio NUR felel, ezzel is erősítve a két helyszín szoros összekapcsolódását.

Széles borválaszték vár minden kedves vendéget / Fotó: Salt Budapest

REGGELI

Ha nem tudtok várni július 14-ig és új reggeli törzshelyet kerestek, akkor ne nézelődjetek tovább: most szombattól már nem csak a Hotel Rum vendégei, hanem mindenki számára elérhető lesz a SOLID reggeli, a la carte kínálattal. Újragondolt reggeli kedvencek várják az éhes vendégeket, a SALT családra jellemző ízekkel és alapanyagokkal.

Most szombattól 8 és 12 óra között, hétfőtől pedig minden nap 7 és 12 óra között kóstolhatjátok meg ezeket a fogásokat a csodás kilátás mellett. Asztalt foglalni szintén ITT tudtok.

SALT A SO GOOD... MAGAZINBAN

Büszkeségre ad okot, hogy Magyarországról másodszor a SALT étterem desszertjei kerülhettek be a világ vezető cukrászoknak szóló magazinjába, a So Good...-ba. Dusha Csenge és Tóth Szilárd a csörögefánkot és a derelyét alakította SALT-osra, az ételekről pedig Fekete Antonio készített nagyszerű fotókat. Nézzétek meg őket a Dining Guide cikkében!

Fotók: Salt Budapest

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek