„Tutira valamilyen isteni olasz étel lennék” – Bemutatkozik Pintér Petra, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válgatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Pintér Petra rövid bemutatkozóját! Helló, Petra!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„Tutira valamilyen isteni olasz étel lennék”

Mai bemutatkozónk a 26 éves Pintér Petra Budapestről, aki úgy érzi, hogy ahol a főzés és a kamera találkoznak, ő épp abban a metszetben szeret állni. Ahogy mondja, életkora csupán 26, de receptjeinek száma ennél sokkal, de sokkal több.

Ki számodra az überséf?

Egy városból, Paksról származunk Meczker Tomival, akit tini korom óta ismerek. Nagyszerű séf, aki mindig meg tud újulni, és varázsol, amikor a konyhába lép.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Dijoni mustár, pesto, házi lekvár, tejföl és valamilyen finom sajt. A fagyasztóban mindig van bab vagy borsó, ha este megkívánnék egy forró levest.

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

Gyerekkoromban sokat jártunk pihenni Keszthelyre Marika néniékhez. Sosem felejtem el a szarvasgombás marhapörköltjét házi dödöllével!

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Tutira valamilyen isteni olasz étel lennék egy pohár kiváló vörösborral. Bármi, amit a toszkán vidék ad!

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Julienne.

Kedvenc mondás a konyhában?

„Szívem, bedobjam még egy kicsit a sütőbe egy kis sajttal?”

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Petra egy sajtos zöldségtócsnival készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek