Rászorulókon segítenek a magyar luxusszállodák szakácsai

Magyar luxusszállodák szakácsai közös összefogással segítették a 7. kerületi rászorulókat, ráadásul mint kiderült, nem egyszeri alkalomról van szó.

Február végén egy országos akció keretein belül segíti a rászorulókat a HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) CSR szekciójának szervezésében, mely nagy magyar szállodák bevonásával szervez ételosztást az egész országban, a nagy napot megelőzően azonban néhány hotel már most hétvégén is együtt főzött.

A legnépszerűbb magyar szállodák séfjei főztek a rászorulóknak (Fotó: HotelHero)

Ahogy az a Dining Guide cikkéből is kiderül, a szervezők a karácsonyi ételosztások után tudatosan az év eleji, leghidegebb téli napokra időzítették a főzéseket. A Continental Hotel Budapest, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest és a Radisson Blu Béke Hotel séfjei 260 adag ételt főztek a 7. kerületben élő rászorulók számára. Az ételeket a Heti Betevő nevű szervezet osztotta szét, az alapanyagokat pedig a Mirbest Cégcsoport biztosította a főzőcsapat számára.

Ezzel a budapesti közös főzéssel készülnek a szállodák a 2022. február 27-re szervezett országos főzésre, ahol a Magyar Vöröskereszt, a Mirbest Cégcsoport, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Heti Betevő is közreműködik majd az ételosztásban.

A HotelHero egy olyan karitatív közösség, amely a szállodai dolgozók hozzájárulásával és segítségével igyekszik jót tenni másokkal. Jótékonysági főzés, ételosztás, ruhagyűjtés – a HotelHero többek között ilyen akciókkal teszik jobbá a világot.

Címlap: HotelHero


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek