A sárgatúró egy igazán magyarnak mondható húsvéti ételkülönlegesség, mely erősen kapcsolódik a keresztény vallási tradíciókhoz is. Hagyományosan a húsvétot megelőző 40 napos böjtölést lezáró vasárnapi vacsoraasztalra készítették. Idén te is tedd fel a sárgatúrót a húsvéti asztalra!
-
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több túrókrém221Kalória15.1gFehérje10.6gSzénhidrát11gZsírHa klasszikus vonalra szavazol, akkor ne bonyolítsd túl a receptet. Készítsd el a régi, megszokott módon, cukros tejjel, édesen! -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több túrókrém486Kalória22.8gFehérje55.8gSzénhidrát16.5gZsírTudtad, hogy édes verziója is van a sárgatúrónak? Aszalt gyümölcsökkel is jól harmonizál, például vörös áfonyával vagy mazsolával. Kísérletezz bátran! -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több sós túrókrém335Kalória24gFehérje15.1gSzénhidrát16.7gZsírAz édes sárgatúrót is el lehet ám készíteni sós, zöldfűszeres változatként is. Medvehagymával, snidlinggel, petrezselyemmel, újhagyma zöldjével, turbolyával, de szinte bármilyen kedvenc fűszernövényünkkel ízesíthető.
Még több húsvéti sütemény receptje itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!