5 húsvéti saláta érzékeny(ebb) gyomrúaknak, majonéz és tejföl nélkül

Nem árt, ha tudatosítjuk, hogy nemsoká húsvét, így a receptötletelést sem halogathatjuk az örökkévalóságig. A sonka, kalács és különféle tojásételek mellett ilyenkor legtöbbünknél előkerülnek a nem túlzottan diétás és gyomorkímélő, klasszikus majonézes saláták is. Mi lenne, ha idén újítanánk e téren, és a tejföllel, majonézzel dúsított verziók helyett másfelé kacsintgatnánk?

Minden ünnep az evésről (is) szól, és, valljuk be, ha már lakoma, akkor nem kifejezetten a gyomorkímélés a cél: sorakoznak a sült húsok, a káposztás egytálételek, a zsíros fogások, a rengeteg cukros sütemény és persze a majonézes saláták. Mi lenne, ha utóbbi kategória helyett idén zöldségekkel dúsított, majonézt, tejfölt nélkülöző salátákat választanánk?

Húsvétra őket is elkészítheted:

Kerüljenek elő a zöld leveles saláták, a spenót, sóska, szárzeller, uborka, paprika, retek, répa és a hagymafélék, különös tekintettel az új- és póréhagymára, de persze a cékla, az édesburgonya vagy a sima krumpli sem elhanyagolandó alapanyag, húsvétkor sem! A főtt tojás a pont az i-n., hiszen nincs húsvét főtt tojás nélkül. A nehéz, zsírdús majonézes-tejfölös önteteket pedig most elhagyjuk, amit a gyomrod és az alakod is megköszön majd..

Lessétek meg tavaszi salátareceptjeinket, katt a galériára!


Még több húsvéti ötlet itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Nosalty

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek