5 húsvéti saláta érzékeny(ebb) gyomrúaknak, majonéz és tejföl nélkül

Nem árt, ha tudatosítjuk, hogy nemsoká húsvét, így a receptötletelést sem halogathatjuk az örökkévalóságig. A sonka, kalács és különféle tojásételek mellett ilyenkor legtöbbünknél előkerülnek a nem túlzottan diétás és gyomorkímélő, klasszikus majonézes saláták is. Mi lenne, ha idén újítanánk e téren, és a tejföllel, majonézzel dúsított verziók helyett másfelé kacsintgatnánk?

Minden ünnep az evésről (is) szól, és, valljuk be, ha már lakoma, akkor nem kifejezetten a gyomorkímélés a cél: sorakoznak a sült húsok, a káposztás egytálételek, a zsíros fogások, a rengeteg cukros sütemény és persze a majonézes saláták. Mi lenne, ha utóbbi kategória helyett idén zöldségekkel dúsított, majonézt, tejfölt nélkülöző salátákat választanánk?

Húsvétra őket is elkészítheted:

Kerüljenek elő a zöld leveles saláták, a spenót, sóska, szárzeller, uborka, paprika, retek, répa és a hagymafélék, különös tekintettel az új- és póréhagymára, de persze a cékla, az édesburgonya vagy a sima krumpli sem elhanyagolandó alapanyag, húsvétkor sem! A főtt tojás a pont az i-n., hiszen nincs húsvét főtt tojás nélkül. A nehéz, zsírdús majonézes-tejfölös önteteket pedig most elhagyjuk, amit a gyomrod és az alakod is megköszön majd..

Lessétek meg tavaszi salátareceptjeinket, katt a galériára!


Még több húsvéti ötlet itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek