Minden ünnep az evésről (is) szól, és, valljuk be, ha már lakoma, akkor nem kifejezetten a gyomorkímélés a cél: sorakoznak a sült húsok, a káposztás egytálételek, a zsíros fogások, a rengeteg cukros sütemény és persze a majonézes saláták. Mi lenne, ha utóbbi kategória helyett idén zöldségekkel dúsított, majonézt, tejfölt nélkülöző salátákat választanánk?
Húsvétra őket is elkészítheted:
Kerüljenek elő a zöld leveles saláták, a spenót, sóska, szárzeller, uborka, paprika, retek, répa és a hagymafélék, különös tekintettel az új- és póréhagymára, de persze a cékla, az édesburgonya vagy a sima krumpli sem elhanyagolandó alapanyag, húsvétkor sem! A főtt tojás a pont az i-n., hiszen nincs húsvét főtt tojás nélkül. A nehéz, zsírdús majonézes-tejfölös önteteket pedig most elhagyjuk, amit a gyomrod és az alakod is megköszön majd..
Lessétek meg tavaszi salátareceptjeinket, katt a galériára!
Még több húsvéti ötlet itt: