A sajtburgermúmiák köztünk élnek?

Meddig él a gyorséttermi hamburger? Hogy néz ki egy korosodó sajtburger? Igaz a városi legenda, hogy a junk food-ok halhatatlanok? Nézd meg a kísérletet, és higgy a szemednek!

Hallottunk és láttunk már számtalan vizsgálatot vagy tézist arról, hogy a gyorséttermi hamburgerek szinte örök életűek. Most azonban a saját szemünkkel is meggyőződhetünk arról, mi történik a hamburgerekkel 30 nap leforgása alatt! Tényleg mumifikálódnak?

A nagy sajtburgerteszt

Az alábbi videós kísérletben 7 nemzetközi gyorsétteremlánc sajtburgerét gyűjtötték össze a BuzzFeed lelkes szerkesztői, majd 30 napra befőttes üvegbe zárva követték nyomon a népszerű hamburgerek "öregedési" folyamatát.

A végeredményt jobb, ha a saját szemetekkel látjátok!

{SZAVAZAS}

(via BuzzFeed, Fotó: Flickr by Adam Kuban)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek