Saját éttermet egy napra

Biztosan sokan ábrándoztunk már arról, hogy milyen lenne egy általunk megálmodott, saját étterem. A Restaurant Day kereteiben belül ez az álom valóra válhat!

Fotó: restaurantday.org

A Restaurant Day elnevezésű kezdeményezés Helsinkiből indult útjára még 2011 májusában. Néhány fiatal fejéből pattant ki az ötlet, hogy pár napra éttermet nyitnának, majd a barátok és ismerősök révén gyorsan elterjedt a hír, és már az első alkalommal több mint 40 étterem fogadta a vendégeket 13 különböző városban. Ma már minden évben négy alkalommal kerül sor az eseményre és növekvő népszerűségének hála, már hazánkban is van lehetőség, hogy csatlakozzunk! A legutóbbi alkalommal Brazíliától Budapesten át egészen Ausztráliáig több mint 500 étterem nyitott meg, közel 50 városban.

Restaurant Day from Cocoa on Vimeo.

Hogyan nyissunk popup éttermet?

A következő dátum, amikor a Restaurant Day újra életre kel: 2013. május 18. Amennyiben úgy döntünk, hogy mi is részt szeretnénk venni, akkor első lépésben kezdjük a tervezéssel! A helyszínt mi választjuk meg, ami lehet akár a saját nappalink, egy park vagy akár a bérház tetőtere. Az is ránk van bízva, hogy mit kínálunk a vendégeknek: csak kávét és sütit, több fogásos ebédet, grillpartit szervezünk vagy csak limonádét kínálunk. Összefoghatunk a családdal, barátokkal, szomszédokkal, de akár mi egymagunk is belevághatunk a munkába. Természetesen minél ötletesebb dolgot valósítunk meg, annál nagyobb lesz az érdeklődés, tehát érdemes időt fordítani a tervezésre! Mindezek ellenére nem az a szervezők célja, hogy minél extrémebb és furcsa helyszínek és menü szülessen, sokkal inkább olyan közösségi terek megalkotása, ahol bárki jól érezheti magát.

Fotó: restaurantday.org

Adjunk hírt magunkról!

Ha már a helyszín és a menü megvan, akkor regisztráljuk a Restaurant Day honlapján az éttermünket. Válasszunk valamilyen érdekes, könnyen megjegyezhető nevet, amely összhangban van az éttermünk koncepciójával. Határozzuk meg a nyitvatartási időt és minden egyéb tudnivalót, amely segíthet a vendégeknek. Ezen felül létrehozhatunk saját Facebook-eseményt is, hogy minél többen értesüljenek róla, hogy mire készülünk!

Fotó: restaurantday.org

A felkészülés

Éttermet létrehozni nem könnyű vállalkozás, még akkor sem, ha csak egy napig lesz majd nyitva. Bátran kérjünk segítséget a barátoktól és ismerősöktől, mert nemcsak könnyebb lesz a munka, hanem sokkal szórakoztatóbb is. Kezdjük el időben a felkészülést, és gondoskodjunk hűtőkről is, hiszen május 18-én előre láthatólag közel 30 fokos melegre számíthatunk.

Fotó: restaurantday.org

Amennyiben többet szeretnénk megtudni a Restaurant Day programról, akkor érdemes végigböngészni a magyar Facebook-oldaluk jegyzeteit, mert sok kérdésünkre választ adnak a szervezők.

A Restaurant Day hivatalos oldala >>

Restaurant Day a Facebookon >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!