5 rossz reggeli szokás, ami lelassítja az anyagcserédet

Az egyik legnagyobb probléma, hogy a legtöbben egyszerűen nem eszünk eleget reggelire.

Amint megeszel egy falatot a kedvenc ételedből, vagy megiszol egy kortyot a reggeli italodból, a tested máris elkezd azon dolgozni, hogy ezeket a tápanyagokat felhasználható energiává alakítsa át. Azok a kémiai folyamatok, amik lehetővé teszik az élelmiszer energiává történő átalakítását, mind az anyagcserédnek köszönhetők. Ez a téma szinte mindig előkerül, ha valaki a fogyásról vagy a testsúlycsökkentésről beszél, hiszen a lassabb anyagcsere kevesebb kalóriát éget el, míg a gyorsabb többet.

5 rossz reggeli szokás, ami lelassítja az anyagcserét

De, ami még rosszabb, hogy a lassú anyagcsere eredményeként puffadást, valamint fokozódó bélgázképződést tapasztalhatsz. Sajnos elég sok minden befolyásolhatja az anyagcserédet (alvás minősége, testmozgás, stressz), ám az egyik leggyakoribb ok a rossz reggeli rutin, ezért most olyan szokásokra szeretnénk felhívni a figyelmedet, amik elhagyásával neked is pörögni fog az metabolizmusod.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Még több anyagcsere:

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek