Rizibizi felsőfokon – borsónyi titkokkal

Rántott csirkecomb rizibizivel, hozzá egy kis ubisali. Igazi menzás-menüs fogás, amit nagyon szeretünk. Csak az a baj, hogy köze nincs a rizibizihez. Csináljuk meg együtt az igazit!

Tisztelet az ételnek

Egy frissen sült csirkecombhoz igenis passzol a zöldborsóval kevert rizs – de ahogy mi idegesek leszünk, ha külhonban gnocchit találunk a gulyásban, ugyanúgy mordulhat egyet a talján konyhaszakértő, aki rizibizit rendel, a tányérján pedig egy adag rizs árválkodik néhány szem zöldborsóval. Az igazi rizibizi ugyanis egy alaprizottó, krémes, könnyű egytálétel, ami önmagában is tökéletes fogás a zöldborsószezon kellős közepén.

Rizottó-titkok

  • A jól sikerült rizottó legnagyobb próbája a türelem.
  • A rizottó rizs rendkívül nagy mennyiségű folyadékot – és így természetesen ízt – képes felvenni. Folyamatosan kell pótolni alatta a folyadékot tetszés szerinti, de tűzforró alaplével.
  • Még krémesebb lesz a végén hozzáadott jéghideg vajtól, illetve a sajttól.
  • Szintén nagyon fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk hozzá, rizottó rizst, amit ugyan nem könnyű beszerezni, de egyre több helyen kapható, és megéri megkeresni!
  • Borból csak olyat használjunk, amit szívesen is innánk – az étel meghálálja.
  • Az alaplé ne legyen nagyon markáns ízű – készítsünk egy laza, majd hogy nem „ízetlen levest”, így nem a lé íze dominál majd a rizottóban.
  • Használjunk parmezánt, esetleg egy kicsi mascarponét – olyan sajt, ami hő hatására „gumis” lesz, mint például a trappista, nem alkalmas a feladatra.
  • Végül pedig, ha rizibizit készítünk, használjuk ki a borsószezont – fél órával tovább tart, de az eredmény majd kárpótol minket.

Rizibizi recept elmenthető itt >>

Még több rizottó itt >>

Még több zöldborsós recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek