Élelmiszerek, melyek növelik a rák kialakulásának esélyét

Sajnos az étkezés is nagyban hozzájárulhat a rák kialakulásához. A kutatók szerint van néhány étel, melyet jobb elkerülni!

A kutatók folyamatosan vizsgálják annak okát, miért alakul ki a rák. Egy friss tanulmány középpontjában is ez a kérdés áll, melyből az is kiderült, hogy az elmúlt három évtizedben közel 80 százalékkal nőtt a rákos megbetegedések száma a fiatalabb generációk körében.

Élelmiszerek, melyek növelik a rák kialakulásának esélyét

A növekedés különösen a jólléti államokban volt észrevehető, amiből arra következtetnek, hogy nagyrészt az életmódbeli tényezők tehetők felelőssé a betegség kialakulásáért.

Egyre több a fiatal a betegek között

A szakértők összesen 29 rákos megbetegség előfordulási arányát és a betegek adatait elemezték 204 országban és régióban. Megvizsgálták az új eseteket, a lehetséges következményeket és az elhalálozások konkrét okait is a 14-49 év közötti betegeknél.

Az adatokból kiderült, hogy közel 80%-kal nőtt a daganatos megbetegedések száma a fiatalok körében az 1990-es évekhez képest.

A kutatók kihangsúlyozták, hogy a genetika is nagyban hozzájárul a rák kialakulásához, de a vörös húsban és sóban gazdag étrend, valamint a jelentős alkoholfogyasztás egyértelmű kockázati tényező.

Forrásunk volt.


Még több cikk az egészséged érdekében:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek