Vesd be ezt a trükköt, és nem lesz többé ragacsos a rizs

A rizs a krumpli után talán a legkedveltebb köret, amit szinte bárhogyan feldobhatunk, így mindig változatosan kerül a tányérra. Van azonban egy hátulütője, ami némi bosszúságot okozhat a megfőzése után…ha összeáll egy ragacsos masszává. Eláruljuk nektek, lépésről lépésre, hogyan tudjátok kiküszöbölni a keményítő okozta ragacsos rizs kifőzését.

Van néhány étel, aminél kimondottan jó, ha egy kicsit ragacsosabb rizs a végeredmény, ilyen például a szusi, viszont egy kukoricás rizsnek már kevésbé áll jól, ha gombócokban kerül a tányérra, annyira ragaszkodnak egymáshoz a szemek. Mutatjuk, mi az trükk, amit be kell vetni, hogy tökéletes rizs kerüljön az asztalra!

Forrásunk volt.


Ezeket is olvasd el!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek