Komoly betegség is lehet a vége, ha így étkezel a barátaiddal

Egy közös étkezés nagyon hangulatos tud lenni, de sajnos, ha nem vigyázunk, akár csúnya fertőzés is lehet a vége.

Reneszánszukat élik a közös raclette-sütések és fondue-zések. Bár nagyon jól összehozzák a barátokat, nem szabad megfeledkezni azokról az élelmiszerbiztonsági kockázatokról sem, melyek akár komoly betegséghez is vezethetnek. Ilyen például az ételmérgezés.

Jó mókák ezek az étkezések, de komoly betegség is lehet a vége

A Német Szövetségi Kockázatértékelési Intézet tájékoztatására hivatkozva a Rizkometer azt írja Facebook-posztjában, hogy elsősorban a Campylobacter-fertőzés veszélyével érdemes tisztában lenni. Ez a leggyakoribb élelmiszereredetű bakteriális megbetegedés, amely a legtöbb esetben gyomorfájással és hasmenéssel jár, de ritka esetben akár idegrendszeri megbetegedés és reaktív ízületi gyulladás is kialakulhat következményként.

Szerencsére megoldást is kínáltak a problémára:

A fertőzés leginkább úgy kerülhető el, hogy az ételkészítés során a nyers húst – különösen a baromfit – gondosan elkülönítjük a további, hőkezelés nélkül fogyasztott ételektől, valamint odafigyelünk a konyhai eszközök, felületek és a kezünk tisztítására, miután azok nyers, állati eredetű élelmiszerrel érintkeztek

– figyelmeztetnek posztjukban.

Tehát a legjobb, ha a nyers húst elkülönítve készítjük elő és tároljuk, azoktól a zöldségektől, melyeket nem sütünk meg.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek