4 meglepő ok, amitől a legjobban porosodik a lakásod

Hiába takarítasz, másnap már minden tiszta por a lakásodban? Ne aggódj, mert mi megtaláltuk a probléma forrását! A segítségünkkel most megszabadulhatsz a portól, még mielőtt túlságosan felgyülemlene.

A por az egyik leggyakoribb háztartási probléma, amivel a rendszeres takarítás ellenére is naponta találkozol. A nagy mennyiségű por esztétikailag nem a legszebb látványt nyújtja, de ezenfelül még allergiát, asztmás rohamokat és egyéb egészségügyi problémákat okozhat. A lakásodban felgyülemlő por mennyisége azonban számos tényezőtől függ, többek között az évszaktól, az otthonodban élők számától, a háziállatok típusától és a takarítás vagy porszívózás gyakoriságától.

Íme 4 ok, amiért nagyon porosodik a lakásod

Ráadásul a por elég gusztustalan dolgokból tevődik össze: elhalt hámsejtekből, háziállatok szőréből, szennyeződésekből és ruhaszálakból. Most kapaszkodj meg, mert a háztartási por poratkákat, poratka-ürüléket, baktériumokat, penészgombát, kis rovarokat és polleneket is tartalmaz. Az allergének közé tartozik a poratkaürülék, az elpusztult poratkák, a háziállatok szőrzete és a kis rovarok. A por káros anyagokat is rejthet, például antibiotikum-rezisztens baktériumokat, mikroműanyagokat és más vegyszereket is. De most térjünk rá arra, hogy melyek a leggyakoribb porforrások.

Forrásunk volt.


Ezek a tippek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek