Pont így kell sakktáblatortát csinálni!

Ha van 1-2 órád és régi vágyad volt egy sakktáblatorta, vagy pont szülinap lesz, és úgyis sütnél, itt az alkalom: lesd el, hogy készül! Élvezet nézni, komolyan.

Jó-jó, tudjuk, meleg van kint, a fenének sincs kedve sütögetni, de ha esetleg mégis úgy hozná a sors, és nekiállnál egy sakktáblatortának, aminek a belseje csodás kockákból áll, kívül pedig lágy csokikrém fedi, jó helyen jársz. A recepteket rádbízzuk, a négyzethálós trükköt viszont innen ellesheted. És annyira jó nézni, a külső krémet már most kanalaznám.

1. süss egy sima és egy kakaós kerek piskótaalapot

2. vágd le a tetejüket, majd szeld őket vízszintesen még két részbe (összesen 3 emeleted lesz)

3. egy nagyobb és egy kisebb tál segítségével (a piskótákra helyezve) vágd őket körbe, így megkapod a szükséges telt köröket illetve üres karikákat többféle színben

3. ezeket egymásba helyezve, a videón látható módon szinte összepuzzle-ozva megkapod a vegyesen fekete és fehér emeleteket. Mindegyiket kend meg vékonyan (!) csokikrémmel, helyezd őket egymásra, és végül kívülről is vond be a tortát. KÉÉÉÉSZ!!

Sakkos sütiválogatás a ti receptjeitekből:

(forrás: purewow)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek