Pont így kell sakktáblatortát csinálni!

Ha van 1-2 órád és régi vágyad volt egy sakktáblatorta, vagy pont szülinap lesz, és úgyis sütnél, itt az alkalom: lesd el, hogy készül! Élvezet nézni, komolyan.

Jó-jó, tudjuk, meleg van kint, a fenének sincs kedve sütögetni, de ha esetleg mégis úgy hozná a sors, és nekiállnál egy sakktáblatortának, aminek a belseje csodás kockákból áll, kívül pedig lágy csokikrém fedi, jó helyen jársz. A recepteket rádbízzuk, a négyzethálós trükköt viszont innen ellesheted. És annyira jó nézni, a külső krémet már most kanalaznám.

1. süss egy sima és egy kakaós kerek piskótaalapot

2. vágd le a tetejüket, majd szeld őket vízszintesen még két részbe (összesen 3 emeleted lesz)

3. egy nagyobb és egy kisebb tál segítségével (a piskótákra helyezve) vágd őket körbe, így megkapod a szükséges telt köröket illetve üres karikákat többféle színben

3. ezeket egymásba helyezve, a videón látható módon szinte összepuzzle-ozva megkapod a vegyesen fekete és fehér emeleteket. Mindegyiket kend meg vékonyan (!) csokikrémmel, helyezd őket egymásra, és végül kívülről is vond be a tortát. KÉÉÉÉSZ!!

Sakkos sütiválogatás a ti receptjeitekből:

(forrás: purewow)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?