Péterfy Bori: ,,A legrosszabb dolog, ami velem történhet az életben, hogy ha sokat eszem" - EgySztárÉtel

Péterfy Borit eddig ismeretlen terepen, fakanállal a kezében láthatjátok, az énekes-színésznő ugyanis benézett hozzánk a Nosalty-konyhába, hogy nektek főzzön!  

Szeretném bemutatni nektek azt az embert, aki végigkísérte kamasz és fiatal felnőtt pályafutásomat, úgy, hogy nem is tudott róla. Nekem ő egyet jelent a nyárral, a fesztivállal, a koncertélménnyel. Amikor egy koncert tényleg minden alkalommal (100 ezer alkalommal is) élmény. Péterfy Bori, aki nem mellesleg író-, költő- és előadóművész-családból jön, 2005-ben robbant be a zenei életbe.

Eleinte az Amorf Ördögökkel zenélt, majd a zenekar feloszlása után 2007-től a Péterfy Bori & Love Band énekesnője, motorja lett. Bori ezen kívül játszik is. Jelenleg a budapesti Katona József Színházba láthatjukA kaukázusi krétakör című előadásban, illetve az Átrium színházban Az öldöklés istene című darabban, ahol aggódó édesanyát alakít. Személyes kedvencem pedig a Száll a kakukk fészkére színpadi verziója, amiben ő személyesítette meg a zsarnokoskodó Ratched főnővért.

Sosem gondoltam, hogy egyszer majd Péterfy Borinak segíthetek hagymát aprítani, aki amúgy már a forgatás előtt megjegyezte, hogy nem nagy szakács, és nem tartozik azok közé, akiknek életük mozgatója a gasztronómia. Ez így is van jól!

Őszintén és lazán beszélgettünk a főzésről, koncertekről, miközben legalább háromezerszer nyugtattam meg, hogy a hagyma nem ég oda, és ne aggódjon, amit főz, az - igaz lelkemre mondom - , tényleg finom lesz. Péterfy Bori végül egy remek cukkinikrémlevest intézett nekünk, nézzétek, szeressétek!

Péterfy Bori bazsalikomos cukkinikrémleves receptjét itt találod!

Több, veled készült interjúban is olvastam, hogy azt mondod, nincsen komoly kapcsolatod az evéssel, a főzéssel.

Én sosem értettem, miért van ennyire nagy hangsúly az evésen, és azt látom, hogy az emberek sokkal többet esznek, mint amennyit kellene, mint amennyire az emberi szervezetnek szüksége van. Én sokkal jobban érzem magam, ha épp csak annyit eszem, hogy ne legyek éhes. Az a legrosszabb dolog, ami velem történhet az életben, hogy ha sokat eszem. Nekem valahogy nem az étel ad energiát, de lehet, hogy én speciális vagyok. (nevet)

Akkor nem vagy étkezés terén az a nagybetűs magyar, aki addig eszik, amíg lát..

Lehetséges. Persze mindennek van pszichológiai háttere is. Édesanyámnak nagyon sokat kellett főznie, mert apám elvárta. Anyám csodálatosan főzött, egy kicsit ebbe menekült, viszont nagyon fura, hogy nem tanultam meg főzni tőle, nem tanított meg.

De nem is akartad, hogy megtanítson?

De biztosan... Csak pl. nem emlékszem arra, hogy nekem ott kellett volna segédkeznem a konyhában mellette. Neki kötelesség volt az, hogy minden nap délben ebédet rakjon az asztalra. Vannak olyan ételek, amiknek az elkészítését megtanultam tőle, de nem erőltette. Lehet hogy bennem ez egy olyan emlék, ami miatt én nem akartam sohasem csinálni.

Bazsalikomos cukkinikrémleves Péterfy Boritól

Kialakult benned egy ellenállás?

Valami olyasmi, de amikor pl. megszületett a kisfiam, az egy nagy áttörés volt nekem. Nekem őt etetni kell, és meg kell csinálnom dolgokat. Én nem eszem húst, de a kisfiamnak bármikor sütök csirkecombot, mert tudom, hogy imádja. Ez mindig kihívás, de amikor ízlik neki, amit csinálok, akkor elolvadok, és borzasztóan büszke vagyok, hogy én, a béna szakácsnő, olyat tudok főzni, amit a gyerek szeret. Az baromi jó érzés.

Mi az, ami mindig van a konyhádban?

Avokádó, banán és zabpehely. Nagyon sok turmixot készítek mindenféle alternatív tejekkel. Ha pedig nem bírok magammal, és valami bűnös élvezet kell, akkor maximum eszem egy kis csokit.

Akkor téged nem mozgat meg, ha meglátsz egy nagy fatányért, rajta egy hatalmas rántott hússal... de mondjuk a magas minőségű gasztronómiáról, ahol az étel élvezete és elkészítési módja a lényeg, mit gondolsz?

Tetszik és érdekel, de hogyha nagyon-nagyon túl van bonyolítva, akkor már nem fog meg. Plusz sajnálok kiadni tegyük fel 30 ezret egy vacsorára...

És mi az, amire kiadsz harmincat?

Cipőre. Cipőre simán! (nevet)

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek