Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ernyey Béla és Balaton Dóri: ,,Egymás kuktái vagyunk a konyhában" - EgySztárÉtel

A mindig elegáns Ernyey Béla feleségével, Balaton Dórával látogatott el a Nosalty konyhájába, hogy készítsen nekünk egy isteni indiai levest. 

A Bécsben és Budapesten élő színészért nők ezrei rajonganak mind a mai napig. 22 játékfilmben, 128 tévéfilmben és tévéshowban, sorozatban láthatta a közönség, és partnerei között olyan neveket is találni, mint David Bowie, vagy a világhírű díva, Marlene Dietrich, akivel a Gigolo című filmben játszott együtt, és amelyben Ernyey volt Dietrich életének utolsó filmes partnere. A sokoldalú színész kilenc könyvet írt már, többek között a feleségével együtt jegyzett Ünnepek és hétköznapok című szakácskönyvet is.

Ernyey Béla feleségével, Balaton Dórival a Nosalty konyhájában járt, hogy közös szakácskönyvük egyik különleges fogását elkészítsék nekünk/nektek.

Ernyey Béla és Balaton Dóri garam masalás indiai krumplileves receptjét itt találod!

Mi volt az első, közösen főzött ételetek? 

Balatoni Dóri: Szerintem Béla híres provence-i krumplija.

Ernyey Béla: Igen, ez egy köret, amit sokat készítünk. Báránysült mellé istenien passzol. Ez egy nagyon régi receptem, már a '87-es életrajzi könyvemben is benne volt.

B.D.: Azon gondolkodom, hogy most is egy krumplis ételt készítettünk, ez nem véletlen. Szoktuk mondani, hogy Béla elélne csak krumplin.

E.B.: ...és Dóri annyiféleképpen el tudja elkészíteni! Én leginkább a zsályás, tejszínes verzióját kedvelem.

Sokat utaztok, járjátok a világot. Be szoktátok lopni más kultúrák ízeit a saját konyhátokba? Magyar ételeket mennyit készítetek, ha készítetek egyáltalán?

E.B: Én imádom a magyar ételeket, és mivel az útjaink során sehol sem jutunk hozzá, ezért mikor Pesten vagyok, mindig elmegyek egy budai vendéglőbe, ahol a legjobb halászlé-túróscsusza kombót készítik. 

B.D: Főzéseink 50%-a magyar ételekből áll, a másik 50% pedig a világ összes ízén osztozik. Ha utazunk valahova, olvasunk valamiről, vagy látunk egy jó receptet, akkor a főzés lendületet kap, és egy darabig különlegesebb dolgokat készítünk. 

Szoktatok vendégeket hívni az otthonotokba?

E.B: Bizony-bizony. Mondhatjuk, hogy ez az egyik legnagyobb hobbink.

B.D.: Annál nagyobb az öröm, minél több embernek készítünk valamit. Ha komolyabb eseményt szervezünk, akkor mindig megtervezzük, hogy az adott vacsorának, ebédnek mi legyen a tematikája, mi kösse össze az ételeket, milyenek legyenek az italok és még azt is, hogy melyik porcelánnal és evőeszközzel terítsünk.

Egy mondatban össze tudjátok foglalni, milyenek vagytok Ti ketten a konyhában?

E.B: Egymás kuktái vagyunk a konyhában.

B.D.: Elosztjuk a teendőket, igen. A köreteket és a desszertet inkább én szoktam, a húsokat pedig Béla.

Mit tanácsoltok azoknak, akik nem tudnak jól együttműködni a konyhában?

B.D.: Csináljanak mást a konyhában, vagy menjenek el egy remek vendéglőbe. (nevet)

E.B.: Váljanak el! (nevet)

...és ezeket az epizódokat láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!