Peller Anna és Lukács Miki: ,,Nem bírjuk elviselni egymást a konyhában!" - EgySztárÉtel

Peller Anna és Lukács Miki életében nincs megállás, fél lábbal itt és ott is helyt kell állni. A pörgős páros ezúttal a konyhánkban főzött ki valamit. (x)

A nagyérdemű az RTL Reggeli című műsorából ismerheti Peller Anna és - ahogy a férj fogalmaz - Pellerné Lukács Miki párosát. Pellerék már 10 éve gyűrik egymást, látszik, hogy összeszokott csapat, megbonthatatlan rendszerben ment velük a jó hangulatú, pörgős forgatás. Csak úgy repkedtek az alapanyagok, Miki ötletei és Anna sztorijai.

A szerkesztői instrukciók először mindig Annánál értek célba, aki a rohangáló Mikit igyekezett lassításra bírni. Végezetül a műsorvezető-páros két ételt is kifőzött a konyhánkban.

Lukács Miki ázsiai fúziós garnélás tésztareceptjét itt találod!

Peller Anna vegán gombás-petrezselymes tésztareceptjét pedig itt találod!

Figyeltelek titeket, míg főztetek, és azt láttam, hogy a te állandó nyugodtságod, Anna,tök jól ellensúlyoztaMiki pörgését. Otthon Mikivel vagy Miki nélkül könnyebb a konyhában érvényesülni?

Hááát... Egyikőnk sem bírja, ha a másik beledumál abba, mit hogyan csinál. Szerencsésebb, ha külön mozgunk a konyhában, így elkerülhetőek a súrlódások. (nevet) Nem bírjuk elviselni egymást a konyhában.

Szeretsz, szerettek amúgy főzni?

Igen, nagyon! Elég hamar rádöbbentem, hogy a főzés nem bonyolult dolog. Borzasztó kreatívnak tartom, és mivel én nem szeretem a szabálykövetést, a főzésben ki tudom élni magam. Ránézek az arányokra, de még sütisütéskor sem méregetek. Szívesen kísérletezek, csinálok különböző feltéteket, szeretek foglalkozni a tálalással is, hogy jól nézzen ki a végeredmény. Volt már példa, hogy Anneballa miatt csináltunk vicces szendvicseket. Jó móka az egész.

Garnélaszószos sültgarnélás-tészta Lukács Mikitől

Mi volt az első étel, amit készítettél?

Általános iskolások voltunk tesómmal (Peller Mariann műsorvezető - a szerk., és csirkecombot csináltunk anyuéknak, úgy vártuk haza őket. Beletettünk mindent, ami csak volt otthon...

Nagy tragédia lett?

A szüleim azt állították, hogy egészen ehető lett, de hát tudod, hogy van ez, kövér gyerekek voltunk, imádtunk kajálni, és valahogy ösztönösen jól főztünk. (nevet)

A műsorvezetés, a hajnali kelés, színházazás, napi rutin mellett mennyire jut idő a főzésre?

Nincs idő rá, de mi főzünk, mert szeretjük, ha van meleg étel vacsorára. Ha nem is naponta, de kétnaponta biztosan készítünk valamit. Van, hogy nem is egyfélét, hiszen én ugye vegán vagyok, de a család többi része nem.

Akkor te voltaképpen dupla konyhát viszel? Megnehezíti az életed?

Mivel egy ideje ez a helyzet, így már fel sem tűnik. Nagyon belehelyezkedtem már. Ha készítek valamit a családomnak, akkor - ha olyan a recept - először a zöldséges alapot készítem el, később teszem hozzá a húst nekik. De pl. borsófőzeléket már eleve egyből két lábasban főzök. Nekik hagyományos módon, magamnak meg növényi hozzávalókkal. A vegán ételek elkészülése amúgy is általában max. 20 perc, szóval nem nagy munka, ha duplán is kell főzni, egy kis odafigyeléssel könnyen megoldható. Vannak klasszikus fogások is, amelyeknek szívesen készítem el a vegán verzióját.

Vegán gombás petrezselymes tészta Peller Annától

Na és mik ezek az ételek? Átmennek a család rostáján?

Van egy baromi jó vegán rakottkáposzta-receptem, amiben nagyon trükkös a "hús". Lepirított gomba van összedarálva dióval, gesztenyével, élesztőpehellyel, fűszerekkel, és ennek a masszának az állaga és az íze is abszolút becsapós. Volt már, hogy átvertem vele a családot. Nagyon kedvelem még a nyers cukkinispagettiből készülő bolognait, amit ugyanezzel a gombás mix-szel és paradicsommal szoktam készíteni, azt is szeretik. De a bolognai amúgy is nagyon népszerű nálunk, hetente főzni kell, mert az Annabella kedvence.

Neki is a vegán verziót készíted?

Á, őt nem lehet átverni, a bolognaiban nem ismer tréfát. Neki klasszikus módon készítem, annyi különbséggel, hogy cukrot teszek bele, mert az édesebb verziót csípi. Egyébként nagyon kísérletező kedvű, megkóstolja az ételeimet. Nemrég próbáltunk ki például egy vegán húspogácsát és vegán bacont is, ami nagyon bejött neki.

Űzöd-hajtod a vegánság felé?

Dehogyis! Én nem nyomok rá semmit sem, majd később eldönti, mit szeretne. Számomra csak az a fontos, hogy kiegyensúlyozottan egyen. Sok zöldséget, gyümölcsöt.

Ha szeretnél találkozni Peller Annával és Lukács Mikivel, akkor látogass el október 5-én a 4. Asia GasztroFesztiválra, ahol a többi fellépővel együtt bemutatják nektek a világ konyháinak ízeit. Irány azAsiaCenter!

Ezeket az epizódokat láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek