A mikrobiológus elárulta, mi történik, ha penészes ételt eszel

Megjelent egy kis szürkés penész a hűtőben lapuló sajton? Szerinted mi a helyes teendő ebben az esetben? Elég csak levagdosni róla a penészes részt, vagy az egészet ki kell dobni? Egy mikrobiológus most végre lerántotta a leplet az igazságról... Ha nem szeretnél komoly betegséget összeszedni, akkor jobb, ha erről te is tudsz!

A nagymamáinktól még azt lestük el a konyhában, hogy ha valami kicsit penészes, akkor az még ehető, hiszen elég csupán levágni róla a kérdéses részeket, és már majszolhatjuk is. Ez azonban egyáltalán nem igaz, sőt komoly egészségügyi kockázattal jár, ha penészes ételeket eszel.

A mikrobiológus elárulta, mi történik, ha penészes ételt eszel

A @microbiologywes nevű mikrobiológus a TikTok-on hívta fel a figyelmet arra, hogy: „a penész és a gomba nemcsak az ételek külső felületén képes életben maradni és spórákat kibocsátani, hanem az élelmiszer belsejében is"

@microbiologywes #stitch with @Cheeses3xdeath And no. I don't care that you didn't get sick. I don't care if you do this regularly. It's very unsafe and can make people extremely sick. If your food has obvious signs of spoilage. Throw. It. Out. #microbiologywes ♬ Make It Better (Instrumental) - Anderson .Paak

„Egyáltalán nem biztonságos megenni ezeket az ételeket, mert komolyan megbetegíthetnek. Ha az étel nyilvánvalóan penészes, akkor azonnal dobd ki!" - mondta. És hozzátette, hogy akkor sem biztonságos megenni a penésztől megszabadított élelmiszert, ha utána azt megfőzzük.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...