20 izgalmas hellyel vár Pécs, ahol ehetsz, ihatsz és feltöltődhetsz

Aki járt már Pécsett, az tudja, hogy a városnak olyan bája van, ami miatt később újra és újra visszatérésre ösztönöz. Aki ezzel szemben még nem járt a mediterrán hangulatú településen, annak lehet, hogy épp csak egy minimális ösztönzésre lesz szüksége ahhoz, hogy végre ellátogasson a művészet, gasztronómia és látnivalók kellemes ötvözetét felmutató városba. Ebben pedig segítségére lesz a Piqniq Budapest legújabb kampánya, amely Pécs minden zegét és zugát feltárja a kíváncsiak szeme előtt.

A fejlődés nagyon látványos: ma már mindegy, hogy az évnek melyik szakaszában érkezünk, hiszen nemcsak hangulatos teraszok, kitelepülések és klasszikus vendéglátóegységek várják az idelátogatót, de egy tökéletes villásreggeliért, hibátlan kovászos kenyérért, nápolyi és római stílusú pizzáért, vagy épp újhullámos fermentált üdítőért se kell a szomszédba menni. És hogy mi az oka a fellendülésnek? A közönség növekvő érdeklődése és az új irányzatokra való nyitottság mellett az, hogy az étel és ital köré szerveződő helyi közösség ahol lehet, összefog, és együtt dolgozik a pécsi gasztrokultúra előmozdításáért.

Pécsre idén a gasztró miatt kell menni / Fotó: Horpáczi Dávid

Nem véletlen, hogy a városvezetés által indított turizmusélénkítő kampány, a Pécs Nyitva egyik alappillére is a sokszínű, egyedi, fenntarthatóságra és összefogásra épülő helyi gasztronómia.

A programhoz kapcsolódva a Piqniq Budapest is segíti ezt az összefogást – a platform gasztronómiai szakértői nemrég a Bakancslista Magyarország bloggerét, Galambos-Parti Reginát kalauzolták a nyüzsgő belváros felkapott helyeitől a városszél rejtett kincseiig.

A helyi gasztroközösségek ösztönzését és a pécsi gasztronómia egyedi arcának kiemelését célzó túra keretében 3 nap leforgása alatt 20 izgalmas helyet fedeztek fel: jártak kovászos pékségben, borbárban, többgenerációs kultkikötőben és az ország közönségkedvenc kávépörkölőjében is – csupa olyan helyen, amiért akár önmagában is érdemes Pécsre utazni.

A fejlődés nagyon látványos / Fotó: Horpáczi Dávid

A látogatásokból született hangulatos videósorozat a kampány aloldalán érhető el, azok számára pedig, akik nagy dózisban vennék magukhoz mindazt, amitől igazán különleges, szerethető és előremutató a pécsi gasztró, kihagyhatatlan nyári program az augusztus 18-21 között megrendezésre kerülő gourmet piknik, a Pécsi Szelet. A rendezvényen – melyre Pécs egyik legszebb városrészében, a Múzeum utcában kerül sor – cukrászdák, éttermek, kávézók és a nekik beszállító helyi termelők egyaránt képviseltetik magukat, hogy bemutassák Baranya legfinomabb ízeit és az ízek köré szerveződő inspiráló közösséget.

További információk a kampány aloldalán!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?