A rántásmentes paradicsomos káposzta lesz a gyógyír minden menzás traumádra

A magyar konyha tele van olyan étkekkel, amelyek éveken keresztül nagyon próbáltak eljutni a szívünkig (a gyomrunkon keresztül), azonban ott zárt ajtókra találtak. A rossz gyermekkori élményeket azonban felül lehet írni, finomhangolással, aktualizálással. Ugyanezt teszi az alábbi paradicsomos káposzta receptje is, ami csupán egy dolgot hagy el, ezzel mégis vagy ezer másik dolgot nyer a folyamat során.

Valahol szomorú, hogy a régies főzési eljárások és az ipari konyhák alkalmazott technikái miatt sokan teljesen megutáltunk olyan ételeket, amelyek amúgy egyszerűségükben is tudnak csodásak, lehengerlők lenni. Szinte az összes menzai étket ide sorolhatnánk, azonban van egy recept, ami indokolatlan mértékben megszenvedte a dolgot: a paradicsomos káposzta.

A paradicsomos káposzta receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Szerencsére viszonylag egyszerű volt kihúzni a nemkívánatosság fintorgó gödréből a főzeléket, és ehhez csupán csak a rántás elhagyására volt szükség.

Annak ellenére, hogy a lisztes-zsíros keverék sűrűvé teszi a főzelékeket, van egy kevésbé kellemes hatása is: valamennyit tompít az étel friss alapanyagainak zamatán, aromáján, jelen esetben a paradicsom napfényízén és a káposzta édességén. Akkor pedig teljesen abszurddá válik a használata, amikör rájövünk, hogy a főzeléket más módon is be tudjuk sűríteni úgy, hogy mellett a harsány ízek is megmaradnak.

Ahelyett, hogy felhúznánk az ételt nagyobb mennyiségű vízzel, csak azért, hogy utána liszttel be tudjuk sűríteni azt, egész egyszerűen csak öntsünk kevesebb folyadékot a fazékba. A káposzta így is megpuhul majd, a főzelék pedig ugyanolyan kellemes sűrűséget vesz fel, annyi hozzáadott bónusszal, hogy az ízei is sokkal természetesebbekk, teljesebbek lesznek.

A paradicsomos káposzta receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Ha szeretnénk, azért édesíthetjük némi cukorral, hogy elvegyük a paradicsom harsány savasságát, persze itt se essünk túlzásokba. Tálaljuk az így megfiatalított paradicsomos káposztánkat szaftos oldalassal, fasírttal, tükörtojással és élvezzük ki az újramegkedvelés boldogító élményét.

A paradicsomos káposzta receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

A paradicsomos káposzta receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

Indul a projekt, ami segít jobban átlátni a boltok „fenntartható”...

Ugyan mindannyian törekszünk arra, hogy vásárlásaink során a fenntarthatóbb és egészségesebb termékeket emeljük le a polcról, ez a döntés sajnos nem mindig ilyen egyszerű vagy egyértelmű. Ezen a helyzeten próbál majd javítani a Consumers' Understanding of Eating Sustainably nevet viselő európai uniós projekt, amelyben a Tudatos Vásárlók Egyesülete is résztvesz.

Nosalty

További cikkek