Így is ültetheted a paradicsomot: nagyobb termést hoz ezzel a módszerrel

Mindig van egy újabb technika, ami nagyobb, érettebb, szebb termést ígér. Ilyen ez az ültetési módszer, amivel nagyobb termésre számíthatunk a paradicsom esetében.

A hagyományos paradicsomültetési technika szerint a cserépből ültetjük egy, a cserép méretével megegyező mélységű gödörbe a palántát. Ezt az elvet rúgja fel egy másféle technika, amiben a palántát fektetve kell elültetni. Már mutatjuk is, hogyan csináld, és miért lesz ez jó neked!

Paradicsomok
Így is ültetheted a paradicsomot: nagyobb termést hoz ezzel a módszerrel

Ültessük fekve a paradicsomot!

A paradicsomnak azzal sem ártunk, ha kicsit mélyebbre ültetjük, és a szára egy része a föld alá kerül, amiből szintén gyökér fejlődik. Ilyenkor egy kicsit veszítünk a magasságából, de ha már palántakorában túl nagyra cseperedett, akkor ez a módszer ideálisabb ültetéskor.

Egy másik hatékony módszer, amivel nagyobb termést kapunk végeredményül, ha fektetve ültetjük el a palántát. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a sekély gödörbe nem állítjuk, hanem a föld felszínére fektetjük, vagy 45 fokos szögben megdöntve ültetjük el a palántát.

Ilyenkor a paradicsom szára 1-2 hét alatt egyenesbe fordul, és a gyökérzete is elkezd lefelé hatolni a talajba. Ilyen módon összetettebb gyökérrendszer fejlődik, és könnyebben veszi fel a vizet és a tápanyagokat. Az ilyen jellegű ültetés előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan milyen paradicsomot ültetünk, mert bizonyos fajtájú paradicsomoknál nem előnyös ez a fajta ültetés.

Receptajánlónk:

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán frankfurti leves

A frankfurti leves igazi gyerekkori klasszikus, amit azonban felnőttként is szívesen készítünk, pláne ha gyorsan főznénk valami egyszerűt és laktatót. Ráadásul könnyen vegánná ...

Karácsonyi gyümölcsös bólé

A bólé nem csak finom, de igazán látványos ital, melynek most igazán karácsonyi hangulatot kölcsönöztünk. Az ital alapja általában vörösbor, amelyhez különböző röviditalokat ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...