Így is ültetheted a paradicsomot: nagyobb termést hoz ezzel a módszerrel

Mindig van egy újabb technika, ami nagyobb, érettebb, szebb termést ígér. Ilyen ez az ültetési módszer, amivel nagyobb termésre számíthatunk a paradicsom esetében.

A hagyományos paradicsomültetési technika szerint a cserépből ültetjük egy, a cserép méretével megegyező mélységű gödörbe a palántát. Ezt az elvet rúgja fel egy másféle technika, amiben a palántát fektetve kell elültetni. Már mutatjuk is, hogyan csináld, és miért lesz ez jó neked!

Paradicsomok
Így is ültetheted a paradicsomot: nagyobb termést hoz ezzel a módszerrel

Ültessük fekve a paradicsomot!

A paradicsomnak azzal sem ártunk, ha kicsit mélyebbre ültetjük, és a szára egy része a föld alá kerül, amiből szintén gyökér fejlődik. Ilyenkor egy kicsit veszítünk a magasságából, de ha már palántakorában túl nagyra cseperedett, akkor ez a módszer ideálisabb ültetéskor.

Egy másik hatékony módszer, amivel nagyobb termést kapunk végeredményül, ha fektetve ültetjük el a palántát. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a sekély gödörbe nem állítjuk, hanem a föld felszínére fektetjük, vagy 45 fokos szögben megdöntve ültetjük el a palántát.

Ilyenkor a paradicsom szára 1-2 hét alatt egyenesbe fordul, és a gyökérzete is elkezd lefelé hatolni a talajba. Ilyen módon összetettebb gyökérrendszer fejlődik, és könnyebben veszi fel a vizet és a tápanyagokat. Az ilyen jellegű ültetés előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan milyen paradicsomot ültetünk, mert bizonyos fajtájú paradicsomoknál nem előnyös ez a fajta ültetés.

Receptajánlónk:

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem sima víz, nem bolti gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít, hogy hidratáltak maradjunk!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...