Így is ültetheted a paradicsomot: nagyobb termést hoz ezzel a módszerrel

Mindig van egy újabb technika, ami nagyobb, érettebb, szebb termést ígér. Ilyen ez az ültetési módszer, amivel nagyobb termésre számíthatunk a paradicsom esetében.

A hagyományos paradicsomültetési technika szerint a cserépből ültetjük egy, a cserép méretével megegyező mélységű gödörbe a palántát. Ezt az elvet rúgja fel egy másféle technika, amiben a palántát fektetve kell elültetni. Már mutatjuk is, hogyan csináld, és miért lesz ez jó neked!

Paradicsomok
Így is ültetheted a paradicsomot: nagyobb termést hoz ezzel a módszerrel

Ültessük fekve a paradicsomot!

A paradicsomnak azzal sem ártunk, ha kicsit mélyebbre ültetjük, és a szára egy része a föld alá kerül, amiből szintén gyökér fejlődik. Ilyenkor egy kicsit veszítünk a magasságából, de ha már palántakorában túl nagyra cseperedett, akkor ez a módszer ideálisabb ültetéskor.

Egy másik hatékony módszer, amivel nagyobb termést kapunk végeredményül, ha fektetve ültetjük el a palántát. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a sekély gödörbe nem állítjuk, hanem a föld felszínére fektetjük, vagy 45 fokos szögben megdöntve ültetjük el a palántát.

Ilyenkor a paradicsom szára 1-2 hét alatt egyenesbe fordul, és a gyökérzete is elkezd lefelé hatolni a talajba. Ilyen módon összetettebb gyökérrendszer fejlődik, és könnyebben veszi fel a vizet és a tápanyagokat. Az ilyen jellegű ültetés előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan milyen paradicsomot ültetünk, mert bizonyos fajtájú paradicsomoknál nem előnyös ez a fajta ültetés.

Receptajánlónk:

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...