Ezt rontják el legtöbben, amikor paradicsomot nevelnek otthon

A paradicsom az egyik legnépszerűbb zöldség (vagy gyümölcs) a magyar kertekben, hiszen akár kis odafigyeléssel is nagy mennyiségű termést szüretelhetünk belőle. De sokan elfeledkeznek arról, hogy azért nem árt odafigyelni néhány apró részletre, hogy semmiképpen se keletkezzen kár a kedvenc termésünkön.

Bizton állíthatjuk, hogy sokkal, de sokkal szomorúbb és zordabb hely lenne a konyhánk, ha hirtelen eltűnne belőle a friss, érett paradicsom. Gondoljunk csak bele: a lecsó, a muszaka, de egy jó olaszos húsgombócos fogás se lenne igazi a paradicsom nélkül. Ha te is termesztesz otthon paradicsomot, akkor fontos, hogy ne kövesd el azt a hibát, hogy nem veszed észre a betegségre utaló jeleket. Problémát jelezhet például a levélpöndörödés, a növény hervadása, a hulló virágok vagy akár a barna foltok megjelenése is...

Most elmagyarázzuk, melyiket mi okozhatja, és azt is, hogy mi a megoldás rájuk. 

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk erre:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...