Az új palacsintasütési módszer a császármorzsa elkészítésével egyezik

Most pedig bemutatjuk azt a most trendi netes palacsintakészítési metódust, ami sokakat megdöbbentett. Legalábbis azokat, akik nem ismerik azt a bizonyos tradicionális német édességet, amelyik így készül...

A palacsinta nem egy bonyolult étel, egész gyorsan el is készül. De mi van akkor, ha még annyi erőd/kedved/időd sincsen, hogy a palacsinta megformázásával és fordítgatásával bíbelődj: Az elfoglalt szülők nem tétlenkedtek, hogy megtalálják a megoldást, amivel a sietős reggeleken, időszűkében is palacsintát tudnak felszolgálni a családnak. Sokak számára életmentő ez a trükk, mások szentségtörésnek tartják.

Lényegében egy „rántottapalacsintáról" van szó, vagyis a sütés folyamata megegyezik a tojásétel elkészítésével.

A sütés folyamata

Miután kiöntöd a palacsintatésztát a forró, olvasztott vajas tepsire, anélkül, hogy egyesével formázgatnád őket, ahogy lassan kezd megsülni, apró darabokra szaggatod egy spatula segítségével, akárcsak a rántottát, és egészen addig sütöd, amíg minden kis darabka aranyszínű és ropogós nem lesz. Amikor ez megvan, a megszokott módon fahéjjal, kakaóval, lekvárral, porcukorra, vagy akár juharsziruppal, friss bogyós gyümölcsökkel is tálalhatod.

Smarnipalacsinta?

Lehet, hogy az amerikaiak számára ez egy meglepő eljárás, de ahogy arra a videó alatt a kommentelők is rávilágítottak, ez az elkészítési mód Európában már régóta elterjedt:

a német gasztronómiából ismert Kaiserschmarren, azaz a nálunk is kedvelt és népszerű császármorzsa készül ilyen módon.

Akadtak azonban olyanok is, akik nem voltak elragadtatva ettől a trükktől, mivel szerintük épp a palacsinta lényege veszik így ki az ételből, mások szerint viszont egyedi csavart ad a megszokott reggeli finomságnak, amit így könnyen el lehet készíteni nagyobb társaság számára is.

Ráadásul szinte bármilyen tésztával működik, a klasszikus palacsintarecepttől a csokis palacsintán át a vegán változatig.

Forrásunk volt.


Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...