Örök befutó: a hús alaplé

Igazán nem nagy ördöngösség főzni egy jó kis alaplevet, és feltankolni a mélyhűtőnket. A vele készült ételek mesések, készítsünk sok finomságot belőle!

Alaplé kontra leveskocka

Aki egyszer tapasztalta már a különbséget az alaplével készült étel és a leveskockás változat között, biztosan havonta-kéthavonta előkapja a legnagyobb fazekát, csinál egy kis helyet a mélyhűtőben, és megpakolja a praktikus, fél literes kiszerelésekkel.

Hús alaplevünk lehet fehér (szárnyasból) vagy barna (marhából vagy borjúból), és rengeteg minden készülhet belőle. Lehet rizottók, krémlevesek, mártások és főzelékek alapja, de párolhatunk vele zöldséget vagy húst is.

Még több alapleves recept itt >>

Ügyeljünk az alaplé készítésekor arra, hogy...

  • óvatosan fűszerezzük – a további felhasználás miatt –, és ne sózzuk;
  • lassú tűzön, gyöngyözve készítsük;
  • sűrű szövésű textilen szűrjük át a végén.

Eltarthatóság

Hűtőszekrényben 2-3 napig áll el, a mélyhűtőben tartva 3-4 hónapig felhasználhatjuk.

Még több alapleves recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek