Örök befutó: a hús alaplé

Igazán nem nagy ördöngösség főzni egy jó kis alaplevet, és feltankolni a mélyhűtőnket. A vele készült ételek mesések, készítsünk sok finomságot belőle!

Alaplé kontra leveskocka

Aki egyszer tapasztalta már a különbséget az alaplével készült étel és a leveskockás változat között, biztosan havonta-kéthavonta előkapja a legnagyobb fazekát, csinál egy kis helyet a mélyhűtőben, és megpakolja a praktikus, fél literes kiszerelésekkel.

Hús alaplevünk lehet fehér (szárnyasból) vagy barna (marhából vagy borjúból), és rengeteg minden készülhet belőle. Lehet rizottók, krémlevesek, mártások és főzelékek alapja, de párolhatunk vele zöldséget vagy húst is.

Még több alapleves recept itt >>

Ügyeljünk az alaplé készítésekor arra, hogy...

  • óvatosan fűszerezzük – a további felhasználás miatt –, és ne sózzuk;
  • lassú tűzön, gyöngyözve készítsük;
  • sűrű szövésű textilen szűrjük át a végén.

Eltarthatóság

Hűtőszekrényben 2-3 napig áll el, a mélyhűtőben tartva 3-4 hónapig felhasználhatjuk.

Még több alapleves recept itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...