Örök befutó: a hús alaplé

Igazán nem nagy ördöngösség főzni egy jó kis alaplevet, és feltankolni a mélyhűtőnket. A vele készült ételek mesések, készítsünk sok finomságot belőle!

Alaplé kontra leveskocka

Aki egyszer tapasztalta már a különbséget az alaplével készült étel és a leveskockás változat között, biztosan havonta-kéthavonta előkapja a legnagyobb fazekát, csinál egy kis helyet a mélyhűtőben, és megpakolja a praktikus, fél literes kiszerelésekkel.

Hús alaplevünk lehet fehér (szárnyasból) vagy barna (marhából vagy borjúból), és rengeteg minden készülhet belőle. Lehet rizottók, krémlevesek, mártások és főzelékek alapja, de párolhatunk vele zöldséget vagy húst is.

Még több alapleves recept itt >>

Ügyeljünk az alaplé készítésekor arra, hogy...

  • óvatosan fűszerezzük – a további felhasználás miatt –, és ne sózzuk;
  • lassú tűzön, gyöngyözve készítsük;
  • sűrű szövésű textilen szűrjük át a végén.

Eltarthatóság

Hűtőszekrényben 2-3 napig áll el, a mélyhűtőben tartva 3-4 hónapig felhasználhatjuk.

Még több alapleves recept itt >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.