Olcsón finomat!

Az olcsó receptek között is olyat kerestünk, melyeket bátran tálalnánk vendégeknek, de fejenként 300 forintnál nem kerülnek többe. 

Gombapörkölt kuszkusz körettel

Kókusz, kelbimbó, karfiol, túró, réteslap... ezekkel sikerül!

Hihetetlen gyorsan elkészül és minden elképzelésünk szerint elkapkodják azok, akiknek felkínáljuk. A kókusz mondjuk szinte mindig nyerő – sütikbe, ételekbe használjuk, akárcsak a kókusztejet, amelyet otthoni áztatással, majd turmixolással házilag is előállíthatunk. A karfiolból még mindig nincs elegünk, sőt kilószámra vásároljuk, hogy minél több ételt tudjunk megfőzni belőle – ha valakinek túlságosan „zöld” lenne a karfiolkrémleves, receptünk a csirkegaluska elkészítését is részletezi.

{ GALÉRIA = title:Ne%20k%C3%B6lts%20sokat%2C%20egy%C3%A9l%20finomat!, 0,1,2,3,4 }

Hogy valami újdonságot is mondjunk: csavart, görög pitét eddig még biztosan nem csináltatok sokan! Boltban, készen kapható réteslappal időspórolós, de ha van kedvünk, nekiállhatunk a házi tészta meggyúrásával meccset vívni. Édesen vagy sósan, mindegy is, a recept a túrós, illetve spenótos-fetás ízeket ajánlja, de darált húsos töltelékkel is tehetünk próbát. Ha már a túróról esett szó, éljen a Rákóczi-túrós, ezúttal mazsola nélkül, nem kell semmit túlbonyolítani, ebben ez a recept pedig partnerünk lesz. A kelbimbó totális száműzetését tölti számos, főzni szerető ember repertoárjában, pedig... igenis finom levest dobhatunk össze belőle, főleg, ha turbózzuk egy kis füstös ízzel.

4 tipp, mit készíts céklából

Oszd meg:

Nálatok melyek a bevált, pénztárcakímélő receptek?

Karfiolszezon – mit készíts belőle?

A kedvenc forró italod árulkodik rólad

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek