Olcsón finomat!

Az olcsó receptek között is olyat kerestünk, melyeket bátran tálalnánk vendégeknek, de fejenként 300 forintnál nem kerülnek többe. 

Gombapörkölt kuszkusz körettel

Kókusz, kelbimbó, karfiol, túró, réteslap... ezekkel sikerül!

Hihetetlen gyorsan elkészül és minden elképzelésünk szerint elkapkodják azok, akiknek felkínáljuk. A kókusz mondjuk szinte mindig nyerő – sütikbe, ételekbe használjuk, akárcsak a kókusztejet, amelyet otthoni áztatással, majd turmixolással házilag is előállíthatunk. A karfiolból még mindig nincs elegünk, sőt kilószámra vásároljuk, hogy minél több ételt tudjunk megfőzni belőle – ha valakinek túlságosan „zöld” lenne a karfiolkrémleves, receptünk a csirkegaluska elkészítését is részletezi.

{ GALÉRIA = title:Ne%20k%C3%B6lts%20sokat%2C%20egy%C3%A9l%20finomat!, 0,1,2,3,4 }

Hogy valami újdonságot is mondjunk: csavart, görög pitét eddig még biztosan nem csináltatok sokan! Boltban, készen kapható réteslappal időspórolós, de ha van kedvünk, nekiállhatunk a házi tészta meggyúrásával meccset vívni. Édesen vagy sósan, mindegy is, a recept a túrós, illetve spenótos-fetás ízeket ajánlja, de darált húsos töltelékkel is tehetünk próbát. Ha már a túróról esett szó, éljen a Rákóczi-túrós, ezúttal mazsola nélkül, nem kell semmit túlbonyolítani, ebben ez a recept pedig partnerünk lesz. A kelbimbó totális száműzetését tölti számos, főzni szerető ember repertoárjában, pedig... igenis finom levest dobhatunk össze belőle, főleg, ha turbózzuk egy kis füstös ízzel.

4 tipp, mit készíts céklából

Oszd meg:

Nálatok melyek a bevált, pénztárcakímélő receptek?

Karfiolszezon – mit készíts belőle?

A kedvenc forró italod árulkodik rólad

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!