Ezt az ételcsoportot edd, ha baj van a szíveddel

Egy új tanulmányból kiderült, hogy az olajos magvak jótékony hatást gyakorolnak a vérnyomásra (is).

A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem kutatói (is) megállapították, hogy az egyes olajos magvak, mint például a mandula, a kesudió vagy a dió rendszeres fogyasztása segíti a szív egészséges működését.

Ezt az ételcsoportot edd, ha baj van a szíveddel

A kutatásukban 95 túlsúlyos embert vizsgáltak, akik 24 heten át olyan fogyókúrát követtek, melynek részeként naponta dióféléket vagy perecet kaptak.

Az olajos magkeverék elfogyasztása a résztvevőknél csökkentette a szívfrekvenciát, a pulzusszámot és a diasztolés vérnyomás értékét (azaz az artériákban lévő nyomást)

– összegezte a Házi Patika, a Healthline cikke alapján.

A kutatók azt javasolják, hogy fontold meg alaposan, milyen dióféléket választasz, hogy profitálhass remek hatásukból. Véleményük szerint a szárazon pörkölt, túlnyomórészt telítetlen zsírokat tartalmazó, natúr olajos magvak a legértékesebbek, a kísérletben résztvevők éppen ezért kesudiót, diót, mogyorót, mandulát, pekándiót, brazil diót, fenyőmagot, pisztáciát és makadámdiót kaptak.

Forrásunk volt.


Még több cikk a zöldségek jótékony hatásáról:

Legújabb receptek

Red velvet csigák

A red velvet, azaz vörösbársony több formát is ölthet a cukrászat világában. Ha épp nem tortaként, muffinként vagy pohárkrémként csábít, csigává is változhat. Az alábbi recept ...

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Címlapról ajánljuk

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...