Megható sorsra jutottak a csúnyácska lengyel céklák a Lidlben

Bár a cékla Magyarországon is nagyon közkedvelt zöldség, a lengyeleknél igazi alapélelmiszernek számít. Éppen ezért nem mindegy számukra, milyen formája van a lila répafélének.

A cékla rengeteg lengyel étel egyik fő alapanyaga, éppen ezért népszerű, keresett zöldségnek számít egész Lengyelországban. A legutóbbi termés országos szinten móresre tanította a termelőket, az egyik széles körben termesztett, hosszúkás céklafajta ugyanis se nem tömzsi, se nem hosszúkás, inkább görbe kifli alakú volt. Az eldeformálódottnak számító termést - bár sem íze, sem minősége nem változott - kevés kereskedő vette át a termelőktől, így azok nem tudták eladni az árut.

A Napi.hu egy lengyel hírportál cikkére hivatkozva azt írta, a görbe céklák okozta kereskedelmi kiesésről a lengyel média is több hírt közölt, így esett meg, hogy a Lidl lengyelországi hipermarketei felvásárolták az árut annak furcsa külseje ellenére is. A Lidl közvetlenül a termelőktől vásárolja fel az árut annak jegyében, hogy semmit ne pazaroljanak el. Az első gazda, akit a Lidl személyesen felkeresett a kiflialakú céklák miatt, nagyon örült, hogy a média segítségével nem veszett kárba több száz kilogrammnyi termése.

A Lidl nem csak egy, több termelő "furcsa" cékláját is felvásárolta, a nemm tökéletes zöldség a Lidl lengyel üzleteiben kilónként 0,99 zlotyért (80 forint) lesz kapható.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek