Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ő a fitneszvilág Gordon Ramsay-je, aki nem fél kimondani, ha valaki kövér

Szókimondó stílusával tett szert népszerűségre James Smith, akinek már több mint félmillió követője van, nemrég megjelent könyve pedig az eladási listák élén áll. 

A divatdiétáknak és az életmódtanácsoknak se szeri se száma az interneten. Mindenki próbálja megmondani a tutit, hogyan érhetünk el súlycsökkenést rövidebb-hosszabb idő alatt, van akinek a módszere beválik és van, akié nem. A divatdiéták ellen hirdetett harcot a brit születésű James Smith, aki néhány hónap alatt tett szert több százezer követőre. A népszerűséget részben egy dolognak köszönheti: a KÁROMKODÁSNAK.

Szókimondó stílusa miatt a 30 éves, Ausztráliában és Nagy-Britanniában tevékenykedő személyi edzőt a fitneszvilág Gordon Ramsay-jének is nevezik. Smith 2016-ban kezdett el blogolni, és hamar nekiment a szerinte kamu életmód- és fogyokúratanácsokat adó divatbloggereknek és a fogyasztószereket árusító sarlatánoknak.

James Smith nem hisz a különböző csodaszereknek, szerinte a fogyásnak egy kulcsszava van: KALÓRIADEFICIT. Magyarul, az első és legfontosabb, hogy az emberek az étrendjükön, és a naponta bevitt kalória mennyiségén változtassanak, és felejtsék el azt, hogy a túlsúlyuknak mondjuk a genetika az oka. Szókimondó, káromkodós stílusa mellett pont az utóbb említett nézetei miatt sokan kritizálják.

Ez is érdekelhet!

7+1 tipp kalóriacsökkentésre – számolgatás nélkül! – VIDEÓ

Smith rengeteg videót tett már közzé közösségi oldalán, amelyekkel motiválni próbálja több mint félmilliós rajongótáborát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

James Smith PT (@jamessmithpt) által megosztott bejegyzés,

„Nem próbálok népszerű lenni, csak őszintén próbálok segíteni az embereknek azzal, hogy elmondom nekik az igazságot, amelyet sokan félnek kimondani” - vallja Smith, aki szerint nem kell nyomorultnak érezni magunkat ahhoz, hogy egészségesek is fittek legyünk, de az őszinteség nagyon fontos.

„Nagyon sok kövér jár hozzám – a kövér szót használom, nem félek tőle -, aki azt mondja nekem: James, nem fogyok, pedig nem eszek sokat. Azt mondom nekik: Hétvége!” - magyarázza a fiatal edző, aki szerint sokan azzal rontják el az étrendjüket, hogy a hétköznapokon koplalnak, hétvégén pedig bűnöznek. Nem elég következetesek a fogyásban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

James Smith PT (@jamessmithpt) által megosztott bejegyzés,

James Smith nézetei sokak számára ösztönzően hatnak, olyannyira, hogy nemrég megjelent „Not a Diet Book” című könyve az ausztrál és brit eladási listák élére került. De még mielőtt azt gondolnánk, hogy a fiatal személyi edző csak a kalóriacsökkentésről és az étrendről papol, ha életmódváltásról van szó, tévedünk. Smith tart például TED-előadásokat a nők menstruációs ciklusáról, és annak hatásáról a testsúlyra, de a Men's Health magazinnál is kiharcolta, hogy olyan férfiak kerüljenek a címlapra, akiknek a testalkatát nem lehetetlenség elérni megfelelő edzéssel és étrenddel.

Ezeket olvastad már

via és via

Címlapfotó: Instagram

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!