Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lehet valaki túl kövér a sportoláshoz? Egy edző szerint igen

Lisa fogyni szeretett volna, ezért felkeresett egy edzőt, aki őszintén megmondta a véleményét - amin a nő teljesen kiakadt. 

Ha valaha voltál már egy bootcamp edzésen, akkor tudod, hogy akkor is nagyon megterhelő tud lenni, ha egy deka felesleg sincs rajtad. Ezért is érthetetlen, hogy Lisa Parratt, miért is szeretett volna 160 kilósan, egy ilyen intenzitású edzéssel nekikezdeni a testmozgásnak. 

Lisa pár hónapja döntött úgy, hogy valamit tennie kell hatalmas túlsúlya ellen. Kezdésnek arra gondolt, hogy elkezd valamit mozogni. Úgy döntött, hogy beiratkozik egy bootcamp edzőcsoportba, ezért üzenetben felkereste Gary Randall trénert. Az edző azonban elutasította Lisát, hiszen túl nagy volt a súlya ahhoz, hogy egy ilyen magas intenzitású sportba kezdjen a nulláról. A tréner kezdetben normális hangnemben leírta Lisának, hogy miért nem vehet részt az óráján, azonban Lisa addig értetlenkedett, hogy elfogyott a türelme és kerek-perec megmondta neki, hogy mielőtt csatlakozna a csoportjához, le kell fogynia 30 kilót.

Lisára megsemmisítően hatott Gary véleménye, el is sírta magát miután elolvasta az üzeneteit. Nem sokkal a történtek után lefényképezte az üzenetváltásukat és kitette a Facebookra. A beszélgetés óriási felháborodást keltett, annak ellenére, hogy az edző csak jót akart és igaza volt. A történet végül úgy tűnik, mégis happy enddel végződik, hiszen a posztja kapcsán más trénerek felajánlották, hogy ingyen elvállalják az edzéseit.

Bodon Judit dietetikus tippje

Természetesen nagyon szuper, ha valaki nagy túlsúly mellett úgy dönt, hogy életmódot vált, és megpróbál lefogyni. Ha azonban ilyen sok plusz kiló van rajtunk, akkor mindenképpen javasolt szakértő segítséggel nekikezdeni az életmódváltásnak. Edzések tekintetében keressünk fel egy edzőt, étrend tekintetében pedig egy dietetikust. Ha saját kútfőből vágunk bele egy ilyen feladatba, akkor nagy az esélye annak, hogy nem járunk sikerrel, illetve akár annak is, hogy lesérülünk, vagy ártunk az egészségünknek.

Ezeket olvastad már? 

via 

Címlapkép: iStock

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!