Durva összegekbe kerül idén a gyerekek nyári táboroztatása

Már a tavalyi évben is mélyen a zsebünkbe kellett nyúlni, ha táborba szerettük volna küldeni a gyereket, idén azonban tovább drágultak a felügyelt nyaralások.

A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai - írja a Sokszínű Vidék. Ezek alapján egy napközis táborért átlagosan 50 ezer forintot kérnek el, egy ottalvósért már 80 ezret. Régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet. 

Durva összegekbe kerül idén a gyerekek nyári táboroztatása

2024-ben a sporttáborok a legnépszerűbbek, második helyen a kalandtáborok, harmadik helyen holtversenyben az idegennyelvi és a katonai táborok végeztek.

A legnépszerűbb táborcélpontok között Pest, Bács-Kiskun és Veszprém vármegyék vannak, de sok gyermek vakációzik Somogy és Fejér vármegyékben is.

Az is kiderült a felmérésükből, hogy a gyerekek valamivel több mint fele (53 százalék) napközis táborban vakációzik, míg 47 százalékuk ottalvós programokon vesz részt.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!