Díjat nyert a Nosalty sorozata a szakma legnívósabb videós és podcastversenyén

A hétfőn megrendezett díjátadón a Nosalty három jelöléséből egyet díjra is váltott: a CompactTv-vel közös Alaplé sorozatot a szakmai zsűri ezüst minősítéssel tüntette ki.

Hosszú idő után az Online Video Audio Award (OVA) díjátadóját már élőben rendezhette meg a Kreatív. A díjátadóra a Mazel Tovban került sor szeptember 13-án, ahol átadták a legjobb podcastoknak, videóknak és márkázott tartalmaknak az elismeréseket.

Az OVA kisebb kihagyás után, megújult formában tért vissza idén. Az átalakított és bővített kategóriarendszerrel a hazai podcast- és videós mezőny kiemelkedő alkotásait is értékelték, mint ahogy az OVA hagyományainak megfelelően a márkázott videós tartalmakat is ezen a versenyen ismerték el.

Az idei Kreatív által rendezett OVA-n (Online Video Award) a Nosalty három kategóriában lett shortlistes, a hétfő esti eredményhirdetésen pedig elhoztuk a MÁRKÁZOTT VIDEÓS TARTALMAK - MÁRKÁZOTT SOROZAT, RÖVIDFILM kategóriában az EZÜST plakettet Alaplé című sorozatunkkal, amit a Compact TV-vel közösen valósítottunk meg.

PODCASTOK:
KÖZÉLETI, GAZDASÁGI TÉMÁJÚ PODCASTOK

Jelöltek:

 • Láncreakció – a Clementine data science podcastja
  Nevező: Meraki Marketing
 • MAGENTA podcast
  Nevező: Betone Studio, Társnevező: Magyar Telekom
 • Re-Business podcast
  Nevező: Betone Studio

A zsűri ebben a kategóriában nem hirdetett győztest.

SZÓRAKOZTATÓ VAGY HOBBI/ÉLETMÓD TÉMÁJÚ PODCASTOK

Jelöltek:

 • Felhők felett – a Bátor Tábor podcastja
  Nevező: Bátor Tábor
 • Lapozz! podcast
  Nevező: Betone Studio
 • Szépségnapló Liluval
  Nevező: ROSSMANN Magyarország

A kategória nyertese: Felhők felett – a Bátor Tábor podcastja

INTERJÚ

Jelöltek:

 • After Sajó Dáviddal Podcast
  Nevező: Universal Music Hungary
 • Felforgatók podcast
  Nevező: Betone Studio

A kategória nyertese: After Sajó Dáviddal

TEMATIKUS SOROZAT

Jelöltek:

 • Egyszer lent podcast
  Nevező: Betone Studio
 • Karantén-sziget / Jóreménység-sziget sorozat
  Nevező: Ljasuk Dimitry
 • Kortárs felbeszélések podcast
  Nevező: Betone Studio
 • Ziccer – Kapásból a léc alá
  Nevező: 24.hu

A kategória nyertese: Egyszer lent

AZ ÉV PODCASTMŰHELYE

Jelöltek:

 • Betone Studio
 • Showcast Media Podcast család
 • ZsebRádió

A kategória nyertese: Betone Studio

ONLINE VIDEÓK ÉS FILMEK:
KÖZÉLETI, GAZDASÁGI TÉMÁJÚ VIDEÓK

Jelöltek:

 • Hogyan tovább?
  Nevező: Nosalty
 • Magyarország Kedvenc Híradója
  Nevező: Compact TV
 • Warming! Warming!
  Nevező: ABSTRCT
A Nosalty videós stábja nevében a shortlistes jelölésért járó elismerést Hering András, a Nosalty főszerkesztője vette át a Hogyan tovább? című videosorozatért | fotó: Gyurkovics Anna (Kreatív)

A kategória nyertese: Warming! Warming!

A Nosalty Hogyan tovább? című videosorozatáról:

Hogyan tovább? című ötrészes sorozatunkban 13 vendéglátóhelyet kérdeztünk meg a korlátozások miatti bezárások okozta nehézségekről, az újrakezdésről, továbbá annak is utánajártunk, hogyan reagáltak a veszélyhelyzetre a termelők, az eladók és a piacok.

Így élnek túl és kezdik újra a hazai éttermek a koronavírus után

2020. március 16-án léptek életbe a koronavírus miatti korlátozások, melyek első körben a nyitvatartás időtartamát korlátozták, majd pedig teljes bezárást eredményeztek a vendéglátóegységek többségében. Közel két héttel a korlátozások feloldása után körbejártuk Budapestet, és arról beszélgettünk a vendéglátósokkal, ki hogyan élte meg ezt az időszakot, és mik a tervei a következő pár hónapban.

Így élnek túl és kezdik újra a hazai éttermek a koronavírus után - II.

Kétrészes sorozatunk második felvonásában a Róma ételbár, a Padthai Wokbar és a Kandalló pub tulajdonosaival arról beszélgettünk, hogyan élték túl a bezárások alatti pár hónapot, és milyen tervekkel készültek a következő időszakra.

Utánajártunk, hogy élték túl a koronavírust a termelők és a piacok

A koronavírus-járvány komoly gondokat okozott a gazdaság számos szektorában: gyárak állították le működésüket, több ezer vendéglátós vesztette el munkáját, boltok zártak be, éttermek ragasztották ki bejárati ajtajukra, hogy 2020-ban már biztos nem nyitnak ki.

Míg a szupermarketek és élelmiszerüzletek szüntelenül nyitva tartottak, és fogadták a vásárlókat, addig a piacoknak, az eladóknak valamint sok magyar termelőnek is azzal kellett szembesülnie, hogy nincs forgalom, vagy éppen annyira kevés a napi bevétel, hogy abból hosszú távon nem lehet megélni.

Ezt gondolja a második hullámról Rácz Jenő, Bolla Dávid és Tiago Sabarigo

A koronavírus-járvány második hulláma újabb nehéz helyzet elé állította a vendéglátóipart, amelynek egy részét már a járvány első hulláma is alaposan megtépázta.

Videóriportunkban a külföldiek által is jól ismert Double Shot tulajdonosát, Bolla Dávidot, a 2020 júliusában nyílt Essência étterem Michelin-csillagos séfjét, Tiago Sabarigo-t, valamint Rácz Jenő Michelin-csillagos séfet kérdeztük a túlélésről, sikerekről, nehézségekről és a vendéglátóipar jövőjéről.

Így élték meg a féléves zárást és az újranyitást a vendéglátósok

Csaknem féléves zárás után újra kinyithattak az éttermek, április utolsó hétvégéjén pedig valóságos tömegek rohamozták meg a kitelepült vendéglátóhelyek teraszait. Az elmúlt fél év viszontagságairól, a nyitásra való felkészülésről és a vendéglátóipar pandémia utáni életéről kérdeztünk szakmabelieket.

A Hogyan tovább? című videosorozatot Masszi-Rigó Csilla (szerkesztő-riporter) és Réthly Dávid (kreatív multimédia tervező) készítette.

SZÓRAKOZTATÓ, ÉLETMÓD TÉMÁJÚ VIDEÓK

Jelöltek:

A Nosalty videós stábja nevében a shortlistes jelölésért járó elismerést Hering András, a Nosalty főszerkesztője vette át az [ASMR] #SERCEGŐ című videosorozatért | fotó: Gyurkovics Anna (Kreatív)

A kategória nyertese: Monológ

A Nosalty [ASMR] #SERCEGŐ című sorozatáról:

A Nosalty Sercegő videósorozata egy fül- és szemkényeztető audiovizuális élmény, amely a méltán trendi ASMR-videók mintájára a főzés közben keletkező hangokat, zörejeket helyezi előtérbe, miközben a háttérben lágy jazz szól, és végül csodás étel születik – sose volt még ennyire intim a főzés a konyhánkban. Dugd a füledbe a fülhallgatót, és hallgasd zavarba ejtően közelről, ahogy meghámozzuk a hagymát, felvágjuk a répát, eltörjük a brokkolit, ahogy pattog az olaj, és sercegnek az alapanyagok.

A SERCEGŐ nem más, mint az agy, a szemek és a fülek gasztronómiai orgazmusa szex nélkül, mégis nagyon szexin.

...és mi az az ASMR?

Az ASMR mozaikszó az angol Autonomous Sensory Meridian Response szavak kezdőbetűiből áll, ami magyarul annyit jelent, hogy önkéntelen idegi-érzéki válasz.

Egy olyan tapasztalás, amely jóleső, bizsergető érzést vált ki a fejbőrtől kezdődően, lefelé haladva a nyak és a gerinc mentén – egyfajta eufória, amely a pozitív érzelmek és a bőrön jelentkező kellemes érzés kombinációja.

Az ASMR-videóknak néhány éve hatalmas követőtábora van a Youtube-on, ahol leggyakrabban a különféle hangok, sercegések, neszek, zörejek, a rágás, a suttogó beszédhang kerülnek fókuszba, de egy macska órákon át tartó dorombolása, az uborkán való csámcsogás vagy a sülő bacon is kiválthatja a várt hatást.

Az [ASMR] #Sercegő videókat a Nosalty kreatív multimédia tervezői: Réthly Dávid és Simon Gábor készítette.

INTERJÚ, PORTRÉ

Jelöltek:

 • Bige: "Orbán már döntött az ügyemről" | Interjú a háziőrizetben lévő milliárdossal
  Nevező: Partizán
 • Stereochrome
  Nevező: Compact TV

A kategória nyertese: Stereochrome

NLINE BEMUTATOTT, 20 PERCNÉL HOSSZABB VIDEÓ/DOKUMENTUMFILM

Jelöltek:

 • A Tisza nevében
  Nevező: Ljasuk Dimitry
 • Hülye fiatalság | Az SZFE elfoglalásának egy története
  Nevező: Partizán
 • Katz Dávid kálváriája Nyugat-Afrikában
  Nevező: 24.hu
 • Rablópártok - pótmagánvád
  Nevező: Partizán
 • SZENNYHULLÁM | Magyar punkmozaik ’78-84
  Nevező: Partizán

A kategória nyertese: SZENNYHULLÁM | Magyar punkmozaik ’78-84

AZ ÉV VIDEÓS MŰHELYE

Jelölt és egyben a kategória díjazottja: Compact TV

MÁRKÁZOTT VIDEÓS TARTALMAK

SOCIAL MÁRKAVIDEÓK

Ezüst:

 • Kézzel írott levelek Lackfi Jánossal
  Nevező: DOT Creative

MÁRKÁZOTT SOROZAT, RÖVIDFILM

Bronz: 

 • A MOL Mester-M Díj 2020 portréfilmjei
  Nevező: Igen Média
 • Ha én 18 leszek...
  Nevező: Plazmaszolgálat

Ezüst: 

 • Alaplé
  Nevező: Compact TV, társnevező: Nosalty
A Nosalty videós stábja nevében az EZÜST díjért járó elismerést Hering András, a Nosalty főszerkesztője, illetve a Compact TV munkatársa, Novák Kristóf vette át Bicsérdi Ádámtól, a Kreatív újságírójától | fotó: Gyurkovics Anna (Kreatív)

A Nosalty és CompactTv Alaplé című sorozatáról:

A Nosalty Alaplé sorozata egy igazi bekuckózós, gyorstalpaló gasztrosuli, amelynek első évada a kezdő mozdulatoktól egészen a komfortos otthonfőzésig repít. A CompactTv-vel közös sorozatunk szakmai mentora és séfje, Kelemen Áron garantálja, hogy fortélyokban nem lesz hiány, bőven lesz mit ellesned tőle, ha az Alaplével trenírozod a konyhai tudásod.

Az Alaplé második etapjában, ami még pergősebb, még informatívabb és még szórakoztatóbb, a helyes késhasználat után a húsok világába is elkalandoztunk: csirke, sertés, marha, halak – ebben a sorozatban mindent megtudhattok, amit csak tudni érdemes róluk!

És már a harmadik évaddal is elkészültünk, amiben a levesfőzés világába kalandoztunk, és bemutattuk a legegyszerűbb praktikákat, amiket minden kezdő hobbiszakácsnak érdemes tudnia.

Az Alaplé sorozatot a Nosalty és a CompactTV munkatársai készítették.

Arany: 

 • CIB Bank: Idősek Online
  Nevező: Uniomedia Communications, társnevező: CIB Bank

KÜLÖNDÍJAK

Az év közéleti műhelye: Partizán

Az év gyerekpodcastje: ZsebRádió

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.