Nem csak az eperrel verhetik át a vásárlókat a magyar piacokon - itt az újabb leleplezés!

Kiderült, hogy nem csak a szamócával trükköznek a magyar piacokon.

Mint arról korábban beszámoltunk, egyes árusok nyílt színen csomagolják át az import epret (amely főként Görögországból és Spanyolországból érkezik), és adják el magyar szamócaként.A hamis jelzéssel ellátott olcsóbb importárut ezzel az eljárással három-négyszeres áron adják el a vásárlóknak.

Most kiderült, hogy nem csak az epret szokták átcímkézni a Nagybani piacon, hanem más zöldségeket és gyümölcsöket is.Csizmadia György gyümölcstermelő, a FruitVeB volt alelnöke az InfoRádióban azt mondta, hogy az eper mellett a görögdinnyével és a fehér paprikával is gyakran átverik a fogyasztókat.

Csizmadia többször kapott már mobiltelefonnal készített videókat arról, ahogy zajlik a gyümölcsök, zöldségek átmagyarítása. Ezeket a termékeket is általában emelt áron adják tovább a termelők, átverve ezzel a fogyasztókat, és a hazai termelőket.

A szakember szerint azzal lehetne visszaszorítani a csalást, ha az ellenőrök rajtaütésszerű ellenőrzéseket tartanának a piacokon.Szerinte ugyanis nehézséget jelent a lebuktatásban, hogy ha ellenőrzés van egy piacon, annak a híre azonnal körbeér az árusok között.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!