Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem csak az eperrel verhetik át a vásárlókat a magyar piacokon - itt az újabb leleplezés!

Kiderült, hogy nem csak a szamócával trükköznek a magyar piacokon.

Mint arról korábban beszámoltunk, egyes árusok nyílt színen csomagolják át az import epret (amely főként Görögországból és Spanyolországból érkezik), és adják el magyar szamócaként.  A hamis jelzéssel ellátott olcsóbb importárut ezzel az eljárással három-négyszeres áron adják el a vásárlóknak.

Most kiderült, hogy nem csak az epret szokták átcímkézni a Nagybani piacon, hanem más zöldségeket és gyümölcsöket is. Csizmadia György gyümölcstermelő, a FruitVeB volt alelnöke az InfoRádióban azt mondta, hogy az eper mellett a görögdinnyével és a fehér paprikával is gyakran átverik a fogyasztókat.

Csizmadia többször kapott már mobiltelefonnal készített videókat arról, ahogy zajlik a gyümölcsök, zöldségek átmagyarítása. Ezeket a termékeket is általában emelt áron adják tovább a termelők, átverve ezzel a fogyasztókat, és a hazai termelőket. 

A szakember szerint azzal lehetne visszaszorítani a csalást, ha az ellenőrök rajtaütésszerű ellenőrzéseket tartanának a piacokon. Szerinte ugyanis nehézséget jelent a lebuktatásban, hogy ha ellenőrzés van egy piacon, annak a híre azonnal körbeér az árusok között. 

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!