Nem csak az eperrel verhetik át a vásárlókat a magyar piacokon - itt az újabb leleplezés!

Kiderült, hogy nem csak a szamócával trükköznek a magyar piacokon.

Mint arról korábban beszámoltunk, egyes árusok nyílt színen csomagolják át az import epret (amely főként Görögországból és Spanyolországból érkezik), és adják el magyar szamócaként.A hamis jelzéssel ellátott olcsóbb importárut ezzel az eljárással három-négyszeres áron adják el a vásárlóknak.

Most kiderült, hogy nem csak az epret szokták átcímkézni a Nagybani piacon, hanem más zöldségeket és gyümölcsöket is.Csizmadia György gyümölcstermelő, a FruitVeB volt alelnöke az InfoRádióban azt mondta, hogy az eper mellett a görögdinnyével és a fehér paprikával is gyakran átverik a fogyasztókat.

Csizmadia többször kapott már mobiltelefonnal készített videókat arról, ahogy zajlik a gyümölcsök, zöldségek átmagyarítása. Ezeket a termékeket is általában emelt áron adják tovább a termelők, átverve ezzel a fogyasztókat, és a hazai termelőket.

A szakember szerint azzal lehetne visszaszorítani a csalást, ha az ellenőrök rajtaütésszerű ellenőrzéseket tartanának a piacokon.Szerinte ugyanis nehézséget jelent a lebuktatásban, hogy ha ellenőrzés van egy piacon, annak a híre azonnal körbeér az árusok között.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek