Lehet, hogy te is kamu epret vásárolsz? - Így verik át a vásárlókat a magyar piacokon

Sokak szerint magyar szamócaként adják el az árusok az import epret a Nagybani piacon. Az elmúlt napokban több magyar termelő is panaszkodott a csaló árusokról. 

A 24.hu-nak nyilatkozott egy magyar termelő arról, hogy egyes árusok nyílt színen csomagolják át az import epret (amely főként Görögországból és Spanyolországból érkezik), és adják el magyar szamócaként.

A termelő elmondása szerint néhány árus a többiek szeme láttára csomagolja át a műanyag dobozokban érkező import terméket, és rakják át a magyar jelzéssel ellátott ládákba az epret. A hamis jelzéssel ellátott olcsóbb importárut ezzel az eljárással három-négyszeres áron adják el a vásárlóknak, ezzel nem csak őket, de a hazai termelőket is megkárosítva, hiszen a sokkal kevésbé ízes "magyar" kamueper elveszi a vásárlók kedvét a további, igazi magyar eper megvételétől.

A magyar epertermelők rengeteg erőt és energiát fektetnek bele abba, hogy a vásárlók a finom, lédús magyar szamócát vásárolhassák meg. A termelés során sokszor hatalmas fóliasátrakat kell felfűteni ahhoz, hogy az eper akár csak néhány nappal is, de hamarabb megérjen, az itt felhasznált energia pedig rengeteg pénzbe kerül a hazai termelőknek.

A 24.hu-nak nyilatkozó termelő szerint a piaci árusok sokszor teljesen nyíltan, az asztalokon csomagolják át a gyümölcsöt, és szinte senki nem ellenőrzi az eladás során, hogy honnan származik az eladott áru.

A FruitVeb volt alelnöke, Csizmadia György szerint egy évről-évre visszatérő problémáról van szó, ráadásul nem csak az epret, de számos más import gyümölcsöt is előszeretettel csomagolnak át "magyar köntösbe".

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via 24.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?