Ezzel a módszerrel lesz az élettelen és vizenyős sült karfiolból ropogós harapnivaló

Napi Tippünkben eláruljuk, mi az a három hozzávaló, amitől az élettelen és vizenyős sült karfiolból ropogós harapnivaló lesz!

A sült karfiol elkészítése pofonegyszerű, de magas víztartalma miatt nehéz elérni az igazán ropogós állagot. Itt jön a képbe az egyszerű lépéssorrend, az úgynevezett száraz-nedves-száraz módszer. A kukoricakeményítő, fehérje és panko kombinációja egy vékony héjat képez a karfiolon, amely gyorsan megszárad és magába zárja a levegőt. Ennek eredményeképpen a sütés révén a szokásos nyirkos karfiol helyett aranybarna és finoman ropogós karfiolt kapsz, ami belül omlósan puha. 

Sült karfiol fekete tányéron joghurtos-kapros szósszal egy márvány asztalon, mellette kék vizespohár és konyharuha
Kukoricakeményítő, tojás és pankomorzsa kell a ropogós sült karfiolhoz

A száraz-nedves-száraz módszer

Kezd a folyamatot azzal, hogy a karfiolt liszt, kukoricakeményítő és fűszerek keverékében megforgatod. Ezután mártsd bele a választott kötőanyagba.

Erre tökéletes a felvert, vagy ha vegán vagy, használhatsz aquafabát vagy egy löttyintésnyi növényi tejet.

 Végül a nedves karfiolt nyomkodd száraz pankomorzsába. Most, hogy a száraz-nedves-száraz sorozat befejeződött, a karfiolt kiterítheted egy tepsire, és mehet rá némi olaj. 

Tipp

Óvatosan helyezd el a rózsákat a tepsin, mert a zsúfoltság csak gőzt eredményez, és "visszacsinál" mindent, amit az imént felépítettél!

Ha 230 Celsius-fokon körülbelül 30 percig sütöd, és közben egyszer megfordítod, a karfiol mély, aranybarna színt kap. Ne felejtsd el sóval megszórni a karfiolt abban a pillanatban, ahogy kiveszed a sütőből, mert így a forró felületbe könnyen megtapad.

Ha tovább spékelnéd a karfiolt

Ha egyszer már sikerült elsajátítanod a nedves-száraz-nedves módszert, szabadon játszhatsz az ízekkel. Ha gazdagabb alapot szeretnél, pácold a karfiolt először íróban, majd panírozd be. Vegán vagy? Csempéssz a kötőanyagba egy teáskanál dijoni mustárt a felfokozott ízért!

Fűszerezheted a panírt füstölt paprikával és cayenne borssal is, vagy citromhéjjal és reszelt parmezánnal a könnyedebb, sósabb falatokért.

Ha játszanál a karfiol ropogósságával, a pankomorzsát kicserélheted bármire, a zúzott kukoricapehelytől kezdve a gluténmentes paníralternatíváig. A liszt és a kukoricakeményítő keverékéhez adhatsz egy csipetnyi sütőport is - a lúgos anyag elősegíti a barnulást, és melegedés közben apró buborékokat hoz létre, ami lazább kérget eredményez.

Bár a panírozás az, ami a karfiolt olyan étellé teszi, ami pillanatokon belül eltűnik, miután az asztalra került, a ropogósságát érdemes egy krémmel párosítani: citromos-tahinis mártással, fokhagymás joghurttal vagy egy gyors salsa verde-vel tálald!

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...