Mióta megjelentek a forrólevegős sütők, azóta sokkal kevesebb étel készül olajban, de néha nem lehet kikerülni ezt a módszert. Egyrészt azért, mert néhány dolgok sokkal finomabbak bőolajban, még akkor is ha egészségtelenebbek, illetve ha nagyobb vendégsereg érkezik, akkor nincs idő, kettesével hármasával sütni a húst vagy a süteményt.

Az olajjal sütéssel azonban van egy kis baj: gyakran ijesztően tud pattogni, kifröccsenni, sisteregni.
Szerencsére van egy nagyon egyszerű tippünk, hogy védheted ezt ki: sóval!
Bizony, egy kis sót kell tenned a serpenyőbe sütés előtt, ami majd bevonatot képez az edényen, és megvéd a fröcsögéstől.
Hogyan segít ez?
A fröcsögés valódi oka a gőz, mely akkor keletkezik, amikor a forró olaj és az ételből párolgó víz kölcsönhatásba lép egymással.
A só elnyeli az alapanyagokból származó nedvesség egy részét, ennek köszönhetően kevesebb víz találkozik a forró olajjal, ami így nem fog annyira pattogni.
Még több tipp itt olvasható: