Egy csepp ebből a filléres fűszerből, és soha többé nem pattog majd az olaj

A fröccsenő olaj nemcsak a konyhát piszkítja össze, de súlyosabb égési sérüléseket is okozhat. Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan kerülhetjük el a bajt!

Mióta megjelentek a forrólevegős sütők, azóta sokkal kevesebb étel készül olajban, de néha nem lehet kikerülni ezt a módszert. Egyrészt azért, mert néhány dolgok sokkal finomabbak bőolajban, még akkor is ha egészségtelenebbek, illetve ha nagyobb vendégsereg érkezik, akkor nincs idő, kettesével hármasával sütni a húst vagy a süteményt.

Fánkok sülnek bő olajban
Egy csepp ebből a filléres fűszerből és soha többé nem pattog majd az olaj

Az olajjal sütéssel azonban van egy kis baj: gyakran ijesztően tud pattogni, kifröccsenni, sisteregni.

Szerencsére van egy nagyon egyszerű tippünk, hogy védheted ezt ki: sóval!

Bizony, egy kis sót kell tenned a serpenyőbe sütés előtt, ami majd bevonatot képez az edényen, és megvéd a fröcsögéstől.

Hogyan segít ez?

A fröcsögés valódi oka a gőz, mely akkor keletkezik, amikor a forró olaj és az ételből párolgó víz kölcsönhatásba lép egymással.

A só elnyeli az alapanyagokból származó nedvesség egy részét, ennek köszönhetően kevesebb víz találkozik a forró olajjal, ami így nem fog annyira pattogni.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt olvasható:

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...