Az alapanyag, ami megmenti a túlsütött rántottát

Napi Tippünk a tojásimádóknak szól, akik elszomordnak, ha nem jön össze úgy a tojásrántotta, ahogy elképzelték: ezzel az egy alapanyaggal villámgyorsan kijavíthatják, ha túlsütötték!

A rántotta az egyik legelterjedtebb és legalapvetőbb étel, lehet enni reggel, délben és este, tényleg bárki el tudja készíteni, épp ezért elrontani is könnyű, ha egy pillanatig nem figyelünk oda rá. A túl magas hőmérséklet és a túl hosszú sütési idő mind száraz, rágós tojásrántottához vezet, ami senkinek sem a kedvence. Viszont van egy trükk, pontosabban egy alapanyag, ami ilyenkor megmenti a helyzetet, ha túlsütötted a rántottád.

Az alapanyag, ami még a túlsütött rántottát is megmenti

Ahogy az lenni szokott, épp a legegyszerűbb ételek elkészítéséhez létezik a legtöbb trükk. Jamie Olivertől Wolfgang Puckig mindenki megosztotta már tippjeit a tökéletes rántottához, azonban kevés szó esik arról, hogy mit lehet tenni, ha egy kicsit túl sokáig maradt a serpenyőben a tojás. Szerencsére egy igazi tojásétel-szakértő siet ebben a kérdésben a segítségünkre. Molly Yeh, a Girl Meets Farm című műsor sztárjának tarsolyában van egy-két módszer, és ezeket meg is osztja a nyilvánossággal.

A Tasting Table magazinnak adott interjújában beszélt arról, ő miként menti meg a kiszáradt, ráncos, túlsütött rántottát. Eszerint még az utolsó utáni pillanatban még segíthet, ha krémsajtot adsz a tojásrántottához. A tejes elem megadja a tojásoknak a hiányzó krémességet, míg a sajt savassága egy teljesebb ízt ad az ételnek.

Ha egy kicsit ideges vagy a tökéletes állag elérése miatt, akkor ott van a krémsajt biztosítékként, ami lehetővé teszi a hasonló, krémes textúrájú élményt

- mondja Yeh.

Ha véletlenül két másodperccel túlfőzzük a tojást, akkor is ott lesz a krémsajt krémessége, így megkapod a vágyott textúrát. Ha nem is minden héten sütöd túl a tojásrántottát, jó, ha ott van egy ilyen praktika a tarsolyodban. Másrészt, túlsütés nélkül is kirpóbálhatod, milyen, ha krémsajttal turbózod fel a rántottád.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Biztonságos sütés és főzés a konyhában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...