Ezekre figyelj, ha eltennéd a nyár első kovászos uborkáját

Itt vannak már az első zsenge uborkák, és az idő is épp elég tikkasztó (sőt) ahhoz, hogy megejtsük az év első kovászolását. Ha így döntünk, böngésszük előbb végig a Napi Tipp listáját, nehogy valami félresikerüljön.

A kovászos uborka készítése is kicsit olyan, mint a pörköltalap főzése: minden magyar vérében ott csörgedezik a tudás róla, ezerszer láttuk már, ahogy nagymamánk, anyánk-apánk készíti, egyszóval társadalmi tulajdon ez. Persze nem árt néha-néha felfrissíteni a megtanultakat, nehogy a nagy magabiztosságban egyszer valami félresikerüljön. Hübrisz, ugye. Jöjjön hát most egy gyors lista azokról az apróságokról, amelyekre érdemes odafigyelni, ha kovászos uborkát készítünk.

Nézd meg galériánkban a kovászos uborka készítésének tippjeit, a tanácsokért kattints a képre!

A sok elmélet után következzen a gyakorlat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek a nyárra:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...