Ezzel a trükkel megjósolhatod, melyik áfonya lesz savanyú

Napi Tippünkben megmutatjuk, hogy ízpróba nélkül találhatod meg a savanyú áfonyaszemeket.

Akár magában, akár egy muffinba keverve, az áfonyát az édes, ugyanakkor enyhén savanykásan friss ízéért szeretjük, de a túl savanyú áfonyaszemek nem a barátaink. Viszont ránézésre, külső alapján megállapítani, hogy melyik áfonya édesebb és melyik savanykás, arra talán még Clark Kent sem lenne képes. Nemrég azonban belebotlottunk egy fantasztikus megoldásba, amivel előre meg lehet jósolni, mely szemektől fog összerándulni az arcod.

Ezzel a trükkel megjósolhatod, melyik áfonya lesz savanyú

A @noflakysalt nevű felhasználó osztotta meg a TikTok-on mutatta meg bevált trükkjét, ami tényleg olyan, mintha jósolnánk. Egy adag áfonyát ugyanis egy nagy tál hideg vagy szobahőmérsékletű vízbe zuttyant.

És itt jön a varázslat: az áfonyák egy része az aljára fog süllyedni, míg mások a víz tetején fognak lebegni.

Ebből pedig megállapíthatod, hogy mely szemek az édesebbek és melyek a savanykásak.

@roicebethel

Stop eating sour blueberries! The best blubies sink to the bottom! #blueberry #foodhacks #kitchenhack

♬ Gimme! Gimme! Gimme!(Edit) - Scotty & Wilcox

Ha az áfonya a tál aljára süllyed, az azt jelenti, hogy tömörebb és magasabb a cukortartalma, vagyis frissen fogyasztva lesz a legjobb az íze. Ezeket az áfonyaszemeket valószínűleg a többiekhez képest több napfény érte, és megfelelő mennyiségű nedvesség és tápanyag segítette őket abban, hogy tökéletesen érett, édes ízük legyen.

A víz felszínén lebegő áfonyák nem olyan tömörek és kevesebb cukrot tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy nem lesznek olyan édesek. Ahelyett, hogy csak úgy magukban nassolnád őket, ezeket inkább sütéshez használd, de akár vegyes bogyós házi lekvárhoz is feldolgozhatod őket. Akár le is fagyaszthatod az áfonyát, hogy később használd fel, például egy smoothie-ban.

Ezzel együtt azonban érdemes arra is ügyelni, hogy megfelelően tárold az áfonyát, hogy minél tovább elálljon!

Forrásunk volt.


További csupa-csupa áfonya itt!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...