Nagy dobás az IKEÁTÓL: ebből készül majd az ikonikus húsgolyó új változata

Ha minden jól megy, már augusztustól kóstolhatjuk kedves svéd húsgolyónk "műhúsos" változatát az IKEÁBAN.

A svédek híres húsgolyóját szinte nincs olyan, aki ne kóstolta volna már, egészen kultikus étekről van szó, amihez barna szósz és fanyar lekvár dukál, ráadásul mindenki igyekszik elkészíteni a saját verzióját – otthon mi is, és más áruházláncok is kikísérletezték már a sajátjukat. Legutóbb a Lidl húzott nagyot kampányával, amikor egy fotó kíséretében kitették a közösségi oldalukra, hogy Svédországig sem kell elmenni, ha jót akar enni az ember.

Az első dobás az volt, amikor az IKEA piacra dobta a húsgolyó zöldséges változatát, de ez, ha minket kérdeztek, nem ért el akkora sikert, mint az egyébként nem is svéd, hanem török, húsos verzió. Persze a vegetáriánusoknak nyilván örvendetes döntés volt a bevezetés, most azonban, a műhúshullámot meglovagolva az IKEA úgy tűnik, szintén rááll a trendre, és megalkotja saját, húsízű verzióját -írta meg a Dining Guide.

A fent említett - és már létező - zöldséges,vegán verzióban, ahogy írják " csicseriborsó, zöldborsó, sárgarépa, paprika, kukorica és kelkáposzta" a fő alkotóelemek. Most viszont azoknak is szeretnének kedvezni, akik a hús ízét is hiányolják, amikor beleharapnak egy szaftos golyóba.

A műhúsos verziót várhatóan augusztusban láthatjuk itthon is a tányérunkon.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek