Nagy dobás az IKEÁTÓL: ebből készül majd az ikonikus húsgolyó új változata

Ha minden jól megy, már augusztustól kóstolhatjuk kedves svéd húsgolyónk "műhúsos" változatát az IKEÁBAN.

A svédek híres húsgolyóját szinte nincs olyan, aki ne kóstolta volna már, egészen kultikus étekről van szó, amihez barna szósz és fanyar lekvár dukál, ráadásul mindenki igyekszik elkészíteni a saját verzióját – otthon mi is, és más áruházláncok is kikísérletezték már a sajátjukat. Legutóbb a Lidl húzott nagyot kampányával, amikor egy fotó kíséretében kitették a közösségi oldalukra, hogy Svédországig sem kell elmenni, ha jót akar enni az ember.

Az első dobás az volt, amikor az IKEA piacra dobta a húsgolyó zöldséges változatát, de ez, ha minket kérdeztek, nem ért el akkora sikert, mint az egyébként nem is svéd, hanem török, húsos verzió. Persze a vegetáriánusoknak nyilván örvendetes döntés volt a bevezetés, most azonban, a műhúshullámot meglovagolva az IKEA úgy tűnik, szintén rááll a trendre, és megalkotja saját, húsízű verzióját -írta meg a Dining Guide.

A fent említett - és már létező - zöldséges,vegán verzióban, ahogy írják " csicseriborsó, zöldborsó, sárgarépa, paprika, kukorica és kelkáposzta" a fő alkotóelemek. Most viszont azoknak is szeretnének kedvezni, akik a hús ízét is hiányolják, amikor beleharapnak egy szaftos golyóba.

A műhúsos verziót várhatóan augusztusban láthatjuk itthon is a tányérunkon.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek