Munka után: vacsorát fél óra alatt!

Szuperjó dolog, ha végre sikerül összejönni a barátokkal - csak vacsorát kéne főzni. Vajon sikerül-e fél óra alatt? Igen!

Aha, az ötlet elvben szuper, de munka után hazaesve bő egy óra, ha marad az érkezésükig. Mélyhűtött rántott sajttal mégse kéne próbálkozni, ha már egyszer összegyűlünk, meg jó lenne egy kicsit lenyűgözni őket - a félkész termékek amúgyis jobb, ha a legvégső helyzetekre maradnak. Így hát nem maradt más hátra, mint a NoSaltyról kiválogatni pár nagyon gyors ételt - fél órába bele kell férnünk az elkészítésükkel. Figyelj csak!

Csirkés taco

A mexikói konyha amerikaiasított receptjeire egy kiváló példa, ami azért a lényeget megőrzi - tortilla szinte mindenhol kapható készen, bár otthon sem egy nagy durranás megsütni. Ebbe kerül a kukorica, a bab, a csirke és a fűszerek - imádni fogják a vendégek.

A legegyszerűbb póréhagyma krémleves

Itt aztán tényleg semmi fakszni nincs, és ha veszel hozzá hazafelé friss bagettet vagy cipót, simán beillik egytálételnek is, tipikus téli vacsora. Dobj hozzá valamilyen finom, különleges sajtot is, a többiek pedig hozzák a fehérbort.

Áfonyás gnocchi camembert-szósszal

Ezt inkább haladóknak ajánljuk, annak, aki már főzött életében gnocchit , hiszen csak akkor fog beleférni abba a picivel több mint fél órába az elkészítése. És ezzel aztán lehet babérokat aratni: az olaszok nudlija most éppen sajtos-gyümölcsös pompájában mutatkozik.

Almagríz

Na, ezt aztán a magát ősi antitalentumként aposztrofáló szakács sem tudja elrontani, ha egy kicsit is odafigyel. Búzadara, valódi almalé, fahéj, vaníliás cukor - megy, mint a karikacsapás. Plusz mindenki iszonyú hálás lesz, amiért gyerekkori kellemes emlékeket idézünk meg a desszerttel. (Tapasztalat: minden társaságban akad pár ember, aki az alma-fahéj kombótól nosztalgiázni kezd).

{ CKÉP = 37972, 6}

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.