Munka után: vacsorát fél óra alatt!

Szuperjó dolog, ha végre sikerül összejönni a barátokkal - csak vacsorát kéne főzni. Vajon sikerül-e fél óra alatt? Igen!

Aha, az ötlet elvben szuper, de munka után hazaesve bő egy óra, ha marad az érkezésükig. Mélyhűtött rántott sajttal mégse kéne próbálkozni, ha már egyszer összegyűlünk, meg jó lenne egy kicsit lenyűgözni őket - a félkész termékek amúgyis jobb, ha a legvégső helyzetekre maradnak. Így hát nem maradt más hátra, mint a NoSaltyról kiválogatni pár nagyon gyors ételt - fél órába bele kell férnünk az elkészítésükkel. Figyelj csak!

Csirkés taco

A mexikói konyha amerikaiasított receptjeire egy kiváló példa, ami azért a lényeget megőrzi - tortilla szinte mindenhol kapható készen, bár otthon sem egy nagy durranás megsütni. Ebbe kerül a kukorica, a bab, a csirke és a fűszerek - imádni fogják a vendégek.

A legegyszerűbb póréhagyma krémleves

Itt aztán tényleg semmi fakszni nincs, és ha veszel hozzá hazafelé friss bagettet vagy cipót, simán beillik egytálételnek is, tipikus téli vacsora. Dobj hozzá valamilyen finom, különleges sajtot is, a többiek pedig hozzák a fehérbort.

Áfonyás gnocchi camembert-szósszal

Ezt inkább haladóknak ajánljuk, annak, aki már főzött életében gnocchit , hiszen csak akkor fog beleférni abba a picivel több mint fél órába az elkészítése. És ezzel aztán lehet babérokat aratni: az olaszok nudlija most éppen sajtos-gyümölcsös pompájában mutatkozik.

Almagríz

Na, ezt aztán a magát ősi antitalentumként aposztrofáló szakács sem tudja elrontani, ha egy kicsit is odafigyel. Búzadara, valódi almalé, fahéj, vaníliás cukor - megy, mint a karikacsapás. Plusz mindenki iszonyú hálás lesz, amiért gyerekkori kellemes emlékeket idézünk meg a desszerttel. (Tapasztalat: minden társaságban akad pár ember, aki az alma-fahéj kombótól nosztalgiázni kezd).

{ CKÉP = 37972, 6}
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk