Most érdemes magyar epret venni!

Óriási az eperdömping a hazai piacokon – az elkövetkező egy hétben akár 380 forintért is megvásárolhatjuk a minőségi magyar eper kilóját.

Az InfoRádió tudósítása szerint az időjárási körülmények egymásra tolták az amúgy különböző időpontban beérő eperfajták megjelenési idejét, és a fóliás gyümölcs szezonja is most éri el a végét. Ennek következtében nagy mennyiségű, ám jó minőségű eper árasztotta el a piacokat. Mivel a termelőknek rövid időn belül kell értékesíteniük ezt a jelentős mennyiséget, így a kereskedelmi ár is csökkent. Bár az említett 380 forintos kilónkénti ár nem a legelterjedtebb, az 500 és 1200 forintos ártartományban bárhol beszerezhetjük a zamatos gyümölcsöket.

A befőzésre készülődő háziasszonyok számára tehát zsúfolt időszak következik, ám aki lemaradna a csúcshétről, annak sem kell kétségbeesnie. A szakértők szerint még legalább három hétig nem tűnik el az eper a pultokról, maximum az ár nem lesz olyan kedvező, mint az előttünk álló néhány napban.

(via InfoRádió)

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

már nagyon hiányzott a magyar eper,ezért amikor Sopronban voltam,gondoltam bevásárolok zöldségesnél magyar gyümölcsökb?l,zöldségekb?l.sajnos nem igy lett,mert az eper például még mindig(!) 1800 ft(!) kilója.gondoltam megnézem máshol is,de ott is annyiba került.egy kis ízelít?t azért vettem,de szomorú,hogy így elszaladtak az árak :(

GABELI THERESIA

SZEKSZÁRD KÖRNYÉKÉN 1000FT--1KG

Ágost

Sajnos Sopronban valóban ennyibe kerül, de ha rá tudod szánni az id?t, Egyházasfalun vagy Sopronkövesden szedd magad akcióban hozzájuthatsz 400-450 Ft-ért. Érdemes a neten az ilyen akciókra rákeresni. Mi a szebbik felemmel ketten kb 3 óra alatt 16kg epret szüreteltünk Kövesden, bár ott már csak holnap lehet eprészni.

piroska.jaszkutifacebook.com

Én a nagybani piacon vásároltam, de ott meg kell venni az 1 rekeszt. A tartalma 6 kg volt. De így is jól jártam!

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek