Minden gyermek favoritja, a tészta

Ha csemetéinken múlna, biztosan tésztát tésztával ennének.Cafika szakácsunk kisbabájának is kedvére való a paradicsomos pasta, gyermekbarát módon, só és cukor nélkül.A Te picikéd vajon örömmel majszolná? Próbáld ki, és meglátod!

Paradicsomos tészta babáknak (1 éves kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés:

  1. Egy kis lábasban felteszünk vizet forralni, a paradicsomok csumáját kivágjuk, másik szélén a héjat X formában bevágjuk.
  2. Ha forr a víz, beletesszük a paradicsomokat, ha már látjuk, hogy felgöngyölödik a héjuk (kb. 1/2 - 1 perc), akkor leöntjük róla a forró vizet és rögtön hideget engedünk rá, majd meghámozzuk és apróra felszeleteljük.
  3. Egy kis serpenyőben 1 kk olívaolajon megfonnyasztjuk a nagyon apróra metélt hagymát (ha kihagyjuk, akkor mehet rá rögtön a paradicsom), majd hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő alatt pároljuk, keverjük meg. Ha túl száraz lenne, akkor pici vizet öntünk alá.
  4. Ha kész a szósz, összetörhetjük villával vagy botmixerrel, a baba igénye szerint.
  5. Közben kis lábasban vizet forralunk, az utasítás szerint kifőzzük a babatésztát, leszűrjük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószhoz, összekeverjük 1 kk olívaolajjal, parmezánnal, és az apróra metélt bazsalikommal ízesítjük.

Tipp: Tálaláskor ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl meleg!

Még több babakonyha recept >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!