Minden gyermek favoritja, a tészta

Ha csemetéinken múlna, biztosan tésztát tésztával ennének.Cafika szakácsunk kisbabájának is kedvére való a paradicsomos pasta, gyermekbarát módon, só és cukor nélkül.A Te picikéd vajon örömmel majszolná? Próbáld ki, és meglátod!

Paradicsomos tészta babáknak (1 éves kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés:

  1. Egy kis lábasban felteszünk vizet forralni, a paradicsomok csumáját kivágjuk, másik szélén a héjat X formában bevágjuk.
  2. Ha forr a víz, beletesszük a paradicsomokat, ha már látjuk, hogy felgöngyölödik a héjuk (kb. 1/2 - 1 perc), akkor leöntjük róla a forró vizet és rögtön hideget engedünk rá, majd meghámozzuk és apróra felszeleteljük.
  3. Egy kis serpenyőben 1 kk olívaolajon megfonnyasztjuk a nagyon apróra metélt hagymát (ha kihagyjuk, akkor mehet rá rögtön a paradicsom), majd hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő alatt pároljuk, keverjük meg. Ha túl száraz lenne, akkor pici vizet öntünk alá.
  4. Ha kész a szósz, összetörhetjük villával vagy botmixerrel, a baba igénye szerint.
  5. Közben kis lábasban vizet forralunk, az utasítás szerint kifőzzük a babatésztát, leszűrjük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószhoz, összekeverjük 1 kk olívaolajjal, parmezánnal, és az apróra metélt bazsalikommal ízesítjük.

Tipp: Tálaláskor ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl meleg!

Még több babakonyha recept >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!