Komoly fertőzést okozhat, ha nem takarítod ki a mikrót

A mikrótakarítás nem a legjobb móka a világon, így sokan megpróbálják elcsalni, pedig ezzel komoly veszélynek teszik ki magukat.

A mikrótakarítást sokan kihagyják, pedig a nyári hónapokban különösen oda kellene arra figyelnünk, hogy tiszta legyen ez a konyhai kisgépünk, ugyanis könnyedén elszaporodhatnak benne a baktériumok, ez pedig akár szalmonella fertőzést is okozhat.

Akár komoly fertőzést is okozhat, ha nem takarítod ki a mikrót

Ráadásul azért is lehet nyáron nagyobb probléma ez, mert sokan előre lefőzik az ételt, hogy ne kelljen a kánikulában sok időt tölteniük a meleg konyhában. Ezeket a fogásokat aztán a mikróban melegítik meg.

A mikrohullámú sütők nem melegítenek egyenletesen, ezáltal úgynevezett hideg pontok alakulnak ki az ételekben. Ezekben a fészkekben pedig életben maradnak és szaporodnak a baktériumok.

Éppen ezért azt javasolja a szakértő, hogy minimum 5 percre tegyük be a mikróba az ételeinket, és lehetőleg a legmagasabb fokozaton.

A másik probléma, ha az étel melegítése előtt nyers húst engedtünk ki a mikróban, ugyanis akkor előfordulhat, hogy E.colival vagy szalmonellával fertőződik meg a fogás, amit utána melegítünk.

A mikrótakarítás nagyon gyors és könnyű lehet, ha betartod az ebben a cikkben leírt trükköket. És valljuk be egy csúnya betegség sokkal több időt vesz el az időnkből, mint egy kis takarítás.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...