Ezért ne mikrózd meg a főtt tojást

Kellemetlen meglepetés érhet, ha megmikrózod a főtt tojást.

Jó tervnek tűnhet, hogy felmelegítsük a hideg főtt tojást a mikróban, ám sajnos egyáltalán nem az. Sőt, akár veszélyes is lehet. Máris mutatjuk, hogy miért nem szabad megmikrózni a főtt tojást!

Nem túl jó ötlet megmikrózni a főtt tojást...

A mikrohullámú sütőben melegített tojás egyszerűen felrobban

A kutatók nem teljesen értik, hogy pontosan miért is robban fel a tojás, de úgy gondolják, hogy ennek köze lehet a sárgájához. A tojás főzésekor ugyanis a sárgája folyékony állapotból szilárd állagúvá válik, ám nem tűnik el belőle az összes nedvesség. Így amikor a tojást mikrohullámú sütőben melegítjük, akkor a maradék nedvesség miatt túlhevül a tojás. A történet végét pedig biztosan kitalálod. Igen, amikor felszeleteljük a tojást, az eredmény egy nagy bumm lesz, csakúgy mint az alábbi videóban.

@cristinamilicua

i didn’t know they could do that…

♬ original sound - vlogs 🫶

Cristinamilicua TikTok-felhasználó pár napja osztott meg egy videót arról, hogy mi történt, miután megmikrózta a főtt tojást. A felvételen jól látszik, hogy a forró tojás szó szerint felrobban a nő kezében. A kísérlet szerencsére nem végződött balesettel, de a videó készítője így is jól megijedt. A forró tojás egyébként könnyedén okozhatott volna csúnya égési sérüléseket is. Ezért semmiképpen se próbáld meg felmelegíteni a tojást a mikróban!

Forrásaink voltak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili