3 magyar, Michelin-csillagos séfet jelöltek a világ legjobbja címre

Eddig példátlan módon 3 magyar Michelin-csillagos séf is a jelöltek közé került a szeptember végén Madridban megrendezett Best Chef Awards gálán.

Idén Madridban rendezték meg a The Best Chef Awards díjátadó gálát. A neves gasztronómiai eseményt immáron hatodik éve tartják, ebben az évben pedig – eddig példátlan módon – három ismert és elismert Michelin-csillagos magyar séf is a jelöltek között volt.

Ahogy arról a Dining Guide beszámolt, hazánkat idén Szulló Szabina (Stand), Sárközi Ákos (Borkonyha,Textúra) és Tóth Szilárd (SALT) képviselte, a SALT séfje pedig az idei gála helyszínére, Madridba is ellátogatott.

Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT étterem séfje

Szilárd a Dining Guide-nak elmondta, hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy olyan séfekkel vonulhatott a vörös szőnyegen, mint Massimo Bottura, Alex Atala, Ana Roš vagy éppen Joan Roca.

A legnagyobb megtiszteltetés, hogy harmadmagammal jelöltek minket Magyarországról a Top 100-as listára, és jelen lehettünk egy ilyen rangos eseményen. A meghívott gasztroújságírók ismerték és érdeklődtek a Salt iránt, szeretnék kipróbálni a „Salt-élményt”, ami egy nagyon jó visszaigazolás arra, hogy jól haladunk, hogy bekerüljünk a vérkeringésbe

– nyilatkozta a gasztronómiai portálnak hozzá a Michelin-csillagos Tóth Szilárd.

A The Best Chef díj 100 jelöltjét igen gondosan választják ki. Első körben egy 200 jelöltből álló szűkített listát az előző évi 100 legjobb és 100 új séf alkotja. Az új jelölteket egy 150 főből – újságírókból, gasztrobloggerekből, kritikusokból és fotósokból – álló szakmai csoport választja ki, akik folyamatosan járják a világ éttermeit a legjobb és legújabb ötleteket kutatva. Az áprilisban kiválasztott 200 jelöltet végül egy TOP 100-as listára csökkentik. A díjátadó célja egyesíteni a gasztronómia világának főszereplőit, díjazni azokat, akik kreatívan és innovatívan gondolkodnak a szakmában, és akik nemcsak a legjobb minőségű ételeket készítik, de a társadalomra is képesek pozitív hatást gyakorolni a konyhán, a főzésen keresztül.

Idén végül ismét a tavalyi nyertes, a spanyol származású, három Michelin-csillagos séf, David Muñoz nyert. Ahogy a Dining Guide idézi az indoklást, David „úttörő és kreatív kalandor”, aki folyamatos meglepetéseket okoz a főzéshez való egyedi hozzáállásával, amelyet ő maga brutálisnak nevez. Az idei második helyezett a dán René Redzepi, a harmadik pedig Joan Roca lett.

Forrásunk volt.

Címlap: Facebook/ SALT Budapest


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.