Szabályok, melyeket be kell tartanod melltartómosásnál

A melltartók igen kényes darabok, és könnyedén tönkre mehetnek, ha nem mossuk őket megfelelően. Nézzük, melyek az aranyszabályok, amelyeket ha betartasz, kedvenceid hosszú életűek lesznek.

Azokra a ruhadarabokra, melyek az intim testrészeidet fedik, illik nagyon odafigyelni, ezek közé tartozik a melltartó is. A melltartó mosásánál különösen érdemes résen lenni, már csak azért is, mert az igazán passzoló darabok elég drágák.

Szabályok, melyeket be kell tartanod melltartómosásnál

Ha kézzel mossuk

Ha úgy döntesz, inkább nem raknád be a mosógépbe, és kézzel mosnád a melltartódat, akkor az első és legfontosabb, hogy hideg vízben tedd. Töltsd meg a mosdókagylót vízzel, majd adj hozzá kímélő mosószert. Rakd a melltartót a vízbe úgy, hogy teljesen ellepje. 5-10 perc áztatás után engedd le a vizet, majd nyomkodd meg. Fontos, hogy ne kezdd el kicsavarni, mert így könnyen eltörheted a merevítőt.

Ezután akaszd fel függőleges pozícióban például egy műanyag fogasra, vagy tartsd egy törölközőn szétterítve, majd félárnyékos helyen hagyd megszáradni.

A gépi mosás

Természetesen gépben is moshatod a melltartókat, bár inkább csak a hétköznapi darabokat. Fontos, hogy kímélő programot használj, és hideg vízzel öblíts. Emellett jó, ha lágy mosószert használsz, így puhák és kellemes illatúak lesznek.

A szakértők szerint a legjobb, ha mosózsákban mossuk a fehérneműinket, minél alacsonyabb vízhőmérsékleten. Továbbá érdemes kihagyni a szárítót, és hagyni, hogy a szabad levegőn száradjanak. Lehetőleg 3-4 használat után mossuk ki őket, hogy eltüntessünk minden bacilust.

Forrásunk volt.


Még több mosási praktika:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek