Szabályok, melyeket be kell tartanod melltartómosásnál

A melltartók igen kényes darabok, és könnyedén tönkre mehetnek, ha nem mossuk őket megfelelően. Nézzük, melyek az aranyszabályok, amelyeket ha betartasz, kedvenceid hosszú életűek lesznek.

Azokra a ruhadarabokra, melyek az intim testrészeidet fedik, illik nagyon odafigyelni, ezek közé tartozik a melltartó is. A melltartó mosásánál különösen érdemes résen lenni, már csak azért is, mert az igazán passzoló darabok elég drágák.

Szabályok, melyeket be kell tartanod melltartómosásnál

Ha kézzel mossuk

Ha úgy döntesz, inkább nem raknád be a mosógépbe, és kézzel mosnád a melltartódat, akkor az első és legfontosabb, hogy hideg vízben tedd. Töltsd meg a mosdókagylót vízzel, majd adj hozzá kímélő mosószert. Rakd a melltartót a vízbe úgy, hogy teljesen ellepje. 5-10 perc áztatás után engedd le a vizet, majd nyomkodd meg. Fontos, hogy ne kezdd el kicsavarni, mert így könnyen eltörheted a merevítőt.

Ezután akaszd fel függőleges pozícióban például egy műanyag fogasra, vagy tartsd egy törölközőn szétterítve, majd félárnyékos helyen hagyd megszáradni.

A gépi mosás

Természetesen gépben is moshatod a melltartókat, bár inkább csak a hétköznapi darabokat. Fontos, hogy kímélő programot használj, és hideg vízzel öblíts. Emellett jó, ha lágy mosószert használsz, így puhák és kellemes illatúak lesznek.

A szakértők szerint a legjobb, ha mosózsákban mossuk a fehérneműinket, minél alacsonyabb vízhőmérsékleten. Továbbá érdemes kihagyni a szárítót, és hagyni, hogy a szabad levegőn száradjanak. Lehetőleg 3-4 használat után mossuk ki őket, hogy eltüntessünk minden bacilust.

Forrásunk volt.


Még több mosási praktika:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...