Megmutatjuk a világ legdrágább hot dogját

A város, amely sosem alszik újabb luxus terméket kínál a tehetős New York-i lakosoknak, a klasszikus amerikai ételt viszont csak igen kevesen engedhetik meg maguknak. 

A hot dog származását tekintve máig vannak megválaszolatlan kérdései a kutatóknak, míg egyesek szerint frankfurti virsliből készülhetett az első kiflibe szorított virslis étel, addig mások szerint bécsi virsliből készült a világ első forró kutyája.

A hot dog nem csak Amerikában, világszerte közkedvelt streetfood, hiszen finom, olcsó, és ha nem egy ujjnyi nagyságú, még talán laktató is.

Egy New York-i kaviárbár meglepő fogással rukkolt elő. AHŪSO Dog első ránézésre olyan, mintha egy furcsán díszített hot dog lenne, rögtön kiderült azonban, hogy egy igazi különlegességről van szó.

AHŪSO Dog virslije alaszkai királyrákból készült, a tetején pedig a kis gömbök igazi beluga kaviárból vannak, a szendvicsre kent ketchup fekete szarvasgombát tartalmaz, ha pedig az olvasottak alapján rögtön megkívánnád a hot dogot, 250 dollárért (ez nagyjából 71 ezer forint) és egy kiváltott Budapest-New York repjegyért cserébe te is kipróbálhatod a luxus minőségű és áru gyorskaját, amelyből valószínűleg csak a mustár íze lesz ismerős.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via gothamist

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek