Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meglepő összetevőből készül Sass Dani chiliszósza

Sass Dani hatalmas chilirajongó, és nemrég elhatározta, hogy saját szószt dob a piacra. A háttérmunkáról faggattuk őt.

„Régóta imádom a chilit, gyakran használom a receptjeimben is. Innen jött az ötlet, hogy akár saját chili szószt is készíthetnék.” – kezd bele a chilimesébe Sass Dani, aki március 26-tól az Ide Süss! egyik műsorvezetője lesz a VIASAT3-on. „Kerestem, kutattam, és rátaláltam a Sárréti Chilifarmra, ahol nagyon sok chili különlegességet kóstolhattam meg. Olyan saját gyártású chiliszószra vágytam, ami még nincs Magyarországon, mi több a világon sem.” – osztotta meg velünk a chiliszósz gyártásának első mozzanatait Sass.

Dani éppen annyira rajong a Balatonért, mint a csípős ízekért, gyermekkorom nagy részét ott töltötte, de felnőttként is szívesen megy a magyar tengerhez, amikor csak ideje engedi. 

„A tihanyi levendulaföldek szinte szó szerint a lábaim előtt hevertek, de mindenképpen szerettem volna elkerülni a molyírtóízt.”

Dani először elméletben, fejben kezdett el ízeket komponálni, amikről úgy gondolta, hogy jól mennek együtt, vagy éppen a kontraszt miatt alkotnak jó párost.  Ezután jött a kísérletezés: „egy liter szószba pakoltam bele mindent, amiről azt gondoltam, hogy jól fog működni együtt. Ezután boszorkánykonyha szerűen 6-7 órán át főztem az összetevőket, majd egy hónapig érleltem a főzetet, hogy kiderüljön, milyen irányba változnak az ízek.”

Sass nem fukarkodott az ízekkel. Került a fazekába piros habanero, jalapeño, fokhagyma, bazsalikom, narancs juice, gyömbér, balzsamecet, só, méz, cukor, füstölt édespaprika, valamint levendulaszörp- és olaj is. A végeredmény egy gyümölcsös, levendulás illatú erős szósz lett, ami valóban világszerte különlegességnek számít.

Hamar jött a közönségsiker, olyan ismert emberek is elismerték a Levendurvát, mint például Sárközi Ákos, Dobó Ági, Berki Krisztián, vagy Debreceni Zita. Ezek után nem meglepő, hogy az első készletek hamar elfogytak, januárban elkészült a második adag:

“Nem csak a nevemet adtam hozzá, hanem saját kezűleg tényleg én is készítettem a szószt” – mesélt a chili-mániás Dani, akinek arcképe minden Levendurvás üvegről visszamosolyog ránk. És hogy honnan jött a névválasztás?  Mondhatni adta magát a szósz csípős jellegéből és az összetevőkből adódóan, ráadásul Dani a szóviccektől sem riad vissza. Kíváncsiak vagyunk, mi lesz az új termék neve, ha folytatódik a chili-rajongás.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!